Shit pomfritte!

Nu känns det som om det var evigheter sen jag skrev senast! Så vad har hänt? I Fredags gick vi till Gunvor, Torleif och Jesse och åt, tittade på Lets Dance - finalen, kul att Magnus vann.:) På Lördagen bjöd vi dem på middag här, åt fläskfilé, hemlagade potatisklyftor och bearnaisesås. Supergott! Sen blev vi skjutsade till Micke och festen. Vi blev bjudna på gazpacho, tapas och mjölkchoklad/vanilj - mousse, drack gott och spelade Mariokart.:P Jätteroligt spel, skulle vilja ha Wii. Självklart släckte vi ner en timme och satt med levande ljus och pratade.:) Blev hemskjutsade av Pierre och låg för att sova kvart i två. Det var ganska jobbigt att komma upp på morgonen sen med den framdragna timman, men upp kom vi i alla fall. Sen kom Nicklas och Lotta på ett litet besök, och efter att de hade åkt så hörde Sanaa av sig senare och undrade vad vi gjorde. Så då kom hon över och vi åt våfflor.:) Måndagen gick åt till skolan och att skriva pm om min utveckling som talare. På kvällen gick vi med Jesse på bio; Watchmen. Var helt okej att se en gång, men då en enda gång. I övrigt var den inte så bra.. säger bara en sak: SEX. Idag har jag varit i skolan igen, den tredje delkursen började om Argumentation och debatt. Har suttit nu och gjort en uppgift om visuell argumentation, vi skulle ta en reklambild eller film och analysera den retoriskt. Tog en ganska spännande reklambild från Louis Vuitton på Mikhail Gorbatjov.



För det första tycker jag att det är konstigt att en tidigare politisk ledare gör reklam för ett modehus, dessutom har det varit åtskilliga diskussioner om boken i resväskan. När man har vänt på den och zoomat in den står det: Litvinenko´s murder - They wanted to give up a suspect for $7000. Det handlar alltså om Alexander Litvinenko, den före detta KGB - agenten som man antar blev dödad genom förgiftning av den ryska underrättelsetjänsten. Varför skulle Gorbatjov ha just den boken i väskan i en reklambild? Vill han säga något till världen? Ja.. det är mycket spännande.:) Så den skriver jag om! Nehe, nu ska jag ta och titta klart på Desperate Housewifes och sen ska jag sova..:) Kram!

August Strindberg, mamma och shopping

Mycket roligt hände igår..:) På morgonen drog jag iväg till skolan och redovisningen i retorikens historia där jag höll tal om August Strindberg. Det gick bra, men att sitta och vänta på att en massa andra först ska tala och sen vänta ytterligare på att några till ska tala och detta i ett rum som snabbt fick slut på luft av allt talande var till slut riktigt jobbigt. Var trött hela eftermiddagen sen..:( Efter redovisningen tog jag bussen till tågstationen och sen tåget till Hallsberg där jag träffade mamma.:) Vi gick och åt på ett fik där: God smak, vi åt kycklingsallad och en liten chokladmousse till kaffet efteråt. Jättegott! I samband med fiket har de en inredningsbutik och på alla bord hade de söta filtharar i olika färger stod och jag blev riktigt förtjust i dem så då fick jag en grön av mamma.:)


 Söt va?:)

Efter fiket gick vi till Lindex, behövde ett par nya jeans. Fick ju 30% på valfritt plagg där också.:) Köper bara jeans på Lindex, tycker deras jeans har jättebra passform. Sen hittade mamma en jättesöt top/blus och provade, men hon tyckte inte att den passade henne när den väl satt på. Men på mig däremot passade den perfekt, så då fick jag den av mamma.;)


Sen gick vi hem och gjorde inget särskilt, mamma gjorde sina goda pannkakor och jag hjälpte henne att scanna in lite klassfoton som hon lade in på stayfriends. Hon har blivit helt frälst i den sidan nu där hon sitter och letar reda på gamla klasskompisar.:) Sen tog jag tåget hem och hemma hade jag fått mitt paket från www.cocoo.se med mina söta armband! Älskar dem! Kolla in dem nedan.:) Får väl se om jag ska ha min nya top imorgon när vi ska till Micke på födelsedagsfest... Om det är så här kallt ute har man ju inte riktigt lust med vare sig klänning eller kjol.:P Nej, det får jag allt fundera på! Nu ska jag jobba lite, ha det bra!

 
Först ett lite bredare i svart, flätad skinn.




Sen ett tunt i turkos med ett guldhjärta som det står Je t´aime på.



Och slutligen ett tunt rött med ett peace-märke i silver vilket även var gratis.:)

Slumdog Millionaire

Helt otroligt bra film!!! Se den säger jag bara!


Känns som vår idag!

Eller hur? Solen skiner, i alla fall här i Örebro.:) Men här sitter jag inomhus och jobbar.. *suck* Men någon gång måste ju det göras också om man ska få pengar.:) I Måndags började jag återigen på Örebro Teologiska Högskola, men bara för en kurs. Det var en hemtenta på B-kursen som jag glömde, eller struntade i att göra..:P Så den ska jag göra nu och så tänkte jag försöka gå på lite föreläsningar också.:) Sen drog jag iväg till universitetet för gruppträff, vi ska ju ha gruppredovisning på Torsdag om Retorikens historia så den var vi ju tvungna att prata om litegrann. Jag har ju August Strindberg, har skrivit ungefär två sidor om honom och gjort en liten pp - presentation.:) Får se hur det går imorgon! Igår efter att vi hade varit på gymmet var jag till skolan igen på föreläsning, handlade om Göran Persson och vi fick se ett av hans tal som han en gång höll på Örebro Universitet om just retorik.:) När jag kom hem fick jag löksoppa av älsklingen och tittade på "Desperate Housewifes". Och så har ju "Lost" börjat igen, härligt! Men det går lite sent nu så jag spelar in det och brukar titta på det till frukosten på Onsdags - morgnarna.:) Detsamma gör jag med "Project Runway". :P

Vad händer idag då? Tja, imorse var vi på gymmet igen och sen vi kom hem har jag bara jobbat... Eller ja, jag tittade ju på "Lost" också.;P Nu luktar det våfflor i hela lägenheten, är ju nästan ett måste den här dagen!:) Hörde på tv att Våffeldagen från början egentligen var Maria Bebådelsedag som kallades vårfrudagen efter titeln vår fru för jungfru Maria men sen blandades det ihop och blev våffeldagen och sen började man äta våfflor bara för det på den här dagen.:P Nu är det ju praktiskt taget som två olika dagar, vilket är väl bra för våfflor har ju inte så mycket med jungfru Maria att göra..:P Nio månader kvar till jul är det i alla fall på Maria Bebådelsedag, det symboliserar att Jesus blev till.:)

Ikväll ska jag och Micke på bio med Torleif: "Slumdog Millionaire". Har hört många säga att den är bra så det ska bli kul att se den.:)

Nej, nu ska vi visst äta! Ha det fint! Kramar!

Länge sen...

...som jag skrev känns det som.:P Har helt enkelt inte haft någon som helst lust. Vad har hänt? I Torsdags var jag hos en studievägledare på skolan för att reda upp lite grejer om studierna, på kvällen kom goa Signe och åt middag med oss.:) På Fredagen träffade jag Hanna för lunch och sen följde jag ju med och kollade när hon tatuerade sig. Det verkade inte som en så svår grej, verkade inte göra så ont heller. Men jag är fortfarande lite tveksam till huruvida jag ska skaffa mig en egen.... På kvällen kom Adde över och pratade om svensexan med Micke. Försökte plugga lite, men det gick inte så bra... Igår morse var jag och älsklingen och gymmade. Efter dusch och sånt gick vi iväg till Gunvor, Torleif och Jesse för att äta middag. Efter att ha ätit drog jag, Micke och Jesse iväg till Hjalmar Bergman - teatern och årets Örebrospex. Kom på, på Fredagen, att det höll på just nu och det visade sig att igår var de sista föreställningarna. Så jag drog snabbt iväg till biljettbutiken och köpte biljetter, fick på första raden! Så det var vi på igår, den hette "Faraos förbannelse - eller låt den rätte åka dit" och handlade om upptäckten av Tuthankhamons grav. När de fraktade skatterna uppför Nilen började mystiska saker att hända.. Den var jätterolig! Alla skådespelarna är alltid lika professionella.:) Idag har vi tvättat, städat, tvättat fönster, bytt gardiner. En riktig rengörar - dag alltså.:) Sen fick vi middag hemma hos Gunvor och Torleif igen.:)
Nu ikväll har jag försökt plugga lite och så har vi tittat på "Polisskolan".

Nehe, tänkte bara berätta lite om vad som hänt på sistone... NU ska jag hitta på annat! Kram!

Rösta!

Är med i en tävling som Spraydate ha där man kan vinna sin drömdejt. Eftersom jag och Micke träffades på Spraydate så skickade jag in ett bidrag..:) Rösta på den är ni snälla på länken nedanför!

http://singel.spraydate.se/word?tab=2&entry=1174


Svansjön!

Tillbaka från Hjalmar Bergman-teatern och Svansjön av Peter Tjajkovskij. Vad vackert det var! Så fort de började dansa fick jag rysningar i hela kroppen. Vackrast var det när alla "svanarna" var på scenen samtidigt, de var fantastiskt samspelta! Prima Ballerina Marianna Ryzhkina och Premier Anrei Uvarov kommer båda från Bolshoibaletten och det märktes verkligen varför de dansar där. Helt otroligt att de är 38 respektive 37 år, det syntes verkligen inte! Men jag undrar hur lång en balettdansös karriär är, om de börjar träna riktigt tidigt, innan de ens är 10 och sen börjar arbeta vid sena tonåren. Deras kroppar borde vara ordentligt utslitna egentligen. Aja, otroligt vackert var det i alla fall! Ska se till att få med Micke på mer balett..:) Otroligt att han tyckte att det var bra..:P Jag älskar när det kommer såna här ljuvliga avbrott i vardagen, man får klä upp sig, kanske gå ut och äta en bit innan, sen gå och se något riktigt bra på teatern, ta ett glas vin i pausen och bara njuta....

Nehe, nu tänker jag faktiskt sova!


Dagen idag...

...har jag och Micke haft Nilsson hos oss. Jag har jobbat och Micke har plockat.. Sen tog vi oss en skön promenad i solskenet.:) Riktigt härligt var det! Och sen har jag bara fortsatt att jobba... :P Det känns bra att jobba hemma, då man kan sitta framför tv:n.*hehe* Men ikväll blir det riktigt kul! Balett för hela slanten! Ska ta på mig tunikan/klänningen och pumps och sminka mig fint, är det balett så är det ju!:D

Berättar sen om kvällen..:) Men nu ska jag jobba vidare! Kramar!

Ja, nu slutar vi tjafsa...

... det är aldrig roligt att tjafsa. Nu har vi i alla fall fått rensa luften litegrann. Nu lägger vi det bakom oss. Men du.. Jag älskar dig faktiskt, min vän. Oftast.:P

Över till annat! Läser ofta Kenzas blogg, tycker hon verkar vara en smart och redig tjej. Nu har hon ett rabatterbjudande på www.cocoo.se , man får 20% rabatt på sin order plus ett jättefint armband. Gå in på hennes blogg och kolla! ---> www.kenzas.se . Försöker komma in på cocoo nu för att beställa, men det går ganska sent. Många som utnyttjar Kenzas rabatt kanske? Har varit till skolan på föreläsning om Palmes talteknik. Jag hade ont i huvudet när jag gick dit, jag hade fortfarande ont i huvudet när jag gick hem. Därtill har jag ont i huvudet nu också..:P Men skönt var det att promenera i solen. Önskar det ville bli ordentlig vår nu så man kan ta på sig lite tunnare kläder... Kanske ta en långpromenad ut till Hjälmaren på två - tre timmar, eller gå på stan och ta en glass. På tal om glass, Nogger mint är jättegod!:P Nej, inte prata om glass nu, då blir man bara sugen på onyttigt. Ska ju äta middag snart; potatis och purjolökssoppa. Jag har blivit försökskanin för Micke som har börjat testa lite nya rätter. Kommer ni ihåg morotssoppan? Det enda jag experimenterar med är efterrätter...;)

Nej, nu får ni ha det så bra! Kramar!

Vapenvila?


Vad skönt...

...att solen skiner! Har nyss varit och tränat, Dermot var där som vanligt. Tränade kondition, ska lägga styrketräningen på hyllan ett tag. Har insett att jag inte går ner som jag vill eftersom jag samtidigt tränar muskler vilka väger mer än fett. Så nu är det bara kondition som gäller... Ska till skolan idag och ha föreläsning. I vad vet jag inte riktigt, men det ordnar sig.:) Imorgon ska jag och Micke äntligen på Svansjön förresten, har alltid velat gå på balett och nu kommer de bästa bland de bästa till MIN stad. Såklart man måste gå.:) Torsdag är jag helt ledig! Inget tal överhuvudtaget... eller i alla fall inte för mig. Då är det Överblivna talares klubb, alltså alla som har missat ett eller flera tal. Så då ska jag jobba eftersom jag inte kan jobba på Fredag, för då ska jag ju träffa Hanna. Hon undrade om jag ville följa med och titta på när hon tatuerar sig eftersom jag själv funderar på en tatuering. Eftersom hon är bara en av två människor som jag känner med tatuering och den enda som har erfarenhet av tatuerare här i stan frågade jag ut henne lite en gång och då berättade hon att hon skulle göra en till tatuering och erbjöd mig att följa med.:) Det ska bli kul, kanske jag får blodad tand och vill boka tid direkt för min egen tatuering eller kanske jag blir avskräckt och springer raka vägen hem.:P Kul att träffa Hanna ibland, har ju känt henne sen.. vadå fyran? Och även om vi har bråkat lite fram och tillbaka så klarar vi idag av att ha en vanlig konversation.:P När det nu blir, vi varken pratar eller hörs regelbundet.

På tal om gamla vänner så vill min bästa kompis från skolan, som det verkar, säga upp kontakten med mig. Varför vet jag inte... Om det är för att jag ska träffa Hanna eller för att jag till slut stödde hennes beslut att operera sig. Jag orkar inte bry mig! Varför skulle jag som knappt har någon relation till Hanna alls nu för tiden ens bry mig om att bråka med henne om varför hon opererar sig? Hon är en vuxen kvinna, hon får göra som hon vill och om vi har någon vänskap kvar efter skolan varför blir vi inte glada då hon väljer att ta ett steg i sitt liv då hon förändrar allt. Hon behöver inte bråkas på, hon behöver stöd. För övrigt är jag jätteglad att du har nya vänner. Vad du inte förstår är att det länge har känts som om det bara är de nya vännerna som spelar någon roll för dig, jag har ingen del i ditt liv längre. Jag har känt mig undanskuffad, som en kasserad vän som man bara kan slänga åt sidan. Jag är inte ens värd att hälsa på. Du vill ha uppskattning när du har gjort något bra, jag har försökt att ge det, men det är inte lätt när man inte får något tillbaka. Av den anledningen kanske du också känner det som om jag har stött bort dig, men det är bara för att jag inte känner mig som din bästa vän längre. Jag förstår att mycket av det här har hänt eftersom vi inte längre bor i samma stad och jag tycker att det är jättetrist för de år som vi har varit tillsammans och verkligen gjort ALLT har betytt och betyder fortfarande mycket för mig. Vem annan än du skulle få mig med ut för att träffa killar från nätet? Vem annan än du skulle jag kunna spendera flera Söndagar i rad på  stadens alla lekplatser? Vem annan än du skulle jag ha velat ha den här barndomen med? Ingen.

Jag förstår att vår relation inte är densamma, men måste vi för den sakens skull bråka på varandra och helt stänga dörren? Vi är olika, det är så bara, och vi kommer väl aldrig att ha samma relation som vi hade när vi var små, aldrig att träffas på samma sätt igen. Det är okej att jag inte är din bästa vän längre, det är klart att det är svårt att uppehålla något sådant när man inte träffas så ofta. Men måste vi slänga bort allt vi har haft, gjort, upplevt? Kan vi inte bara acceptera att vi är olika? Även om man inte träffas eller hörs, eller är bästa kompisar längre kan man väl ändå ha en normal relation? Det är upp till dig...

Nu ska jag ta och gå in i duschen. Ha en bra dag!

Winnerbäck på posten!

Idag har det inte hänt mycket, hade gruppmöte i skolan. Men när jag kom hem hade det kommit två paket, ett från Bokus med mina skolböcker Talande kvinnor: Kvinnliga retoriker från Aspasia till Ellen Key av Brigitte Mral och Svensk retorik: från medeltiden till våra dagar av Kurt Johannesson.:) Och det andra var från Cdon med två Polisskolan - filmer.:P Och dessutom två skivor av min absoluta favoritartist Lars Winnerbäck.:) Singel och Winnerbäck live för dig. :D Hade redan Singel, men en bränd sådan som jag fått av Hanna, men man vill ju gärna ha originalet.:) Nu vill jag bara ha någon dvd också.. får väl önska mig den i födelsedagspresent.:P Liveskivan är helt underbar i alla fall, man liksom drömmer sig bort till varma och härliga sensommarkvällar när man stått på hans konserter. Önskar jag kunde åka till Hultsfred i sommar och se honom där, men nja.. får se.

Nu ska jag lyssna vidare! Ha det bra!


Idiotförklarad...

...känner man som man blir ibland när man inte tycker som alla andra. Varför ska man hela tiden tycka som alla andra? Det om något är idiotiskt! Jag har ett jättebra exempel, jag har sporadisk email-kontakt med en gammal klasskompis från gymnasiet. När jag skrev att jag både tyckte att af Ugglas låt är ganska charmig och dessutom tyckte att det var rätt låt som vann svarade hon: Då är du lika knäpp som alla andra i Sverige. Gulligt va? Jag tycker verkligen att Marlena Ernmans låt var bra, men jag gillade ALLA låtar och hade inte brytt mig ett dyft om det var någon annan som gick vidare. Herregud, det går för långt när en tävling gör att folk blir sura på varandra. Skit samma om man gillar en annan låt än alla andra, det är väl inte för låtens skull som man tycker om personen utan för att hon är den hon är!

Näe, aldrig mer att jag kommenterar någon slags tävling, nu får det räcka med idiotförklaring.

Solen skiner!

Härligt va?:) Här håller vi på och tvättar för fulla muggar innan vi ska bort till Gunvor och Torleif för att äta. Sen tar vi nog en liten promenad om solen stannar kvar. Är fortfarande glad efter gårdagen, äntligen en lite annorlunda låt, annars är det bara pop, pop, pop hela tiden. Och det har man ju märkt är den sortens låtar som INTE vinner i Eurovision. Säger inte att Marlena Ernman helt säkert vinner, men jag hoppas att det är just den slags låt som kan väcka lite uppmärksamhet för Sverige för en gångs skull istället för att vi skulle gå obemärkt förbi som alla andra gånger.

Nu ska jag nog fixa iordning mig...:) Kram!

Melodifestivalen

Har inte orkat skriva på ett tag, men efter ikväll måste man ju i alla fall skriva ett litet inlägg.:) Tyckte att alla låtar var jättebra, till och med Caroline af Ugglas, :P. men Marlena Ernman var definitivt rätt. Ända sen jag hörde den första gången trodde jag att den skulle vinna... Får se hur det går i Maj helt enkelt.:)

Känner mig hängig, har nog blivit smittad av Mickes förkylning..:( Hoppas det inte blir värre än lite snuva bara...

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Tröööött..:)

Jahapp.. vad har man hittat på idag då? Var till skolan för att hålla talet beskrivning där jag beskrev en härlig dag på en dansk strand för att få folk att köpa marker från mitt företag DDDD, Delikata domäner däri Danmark. :P Kanske inte en så bra allitteration, men alltjämt en allitteration!:P Träffade på Nicklas kompis Pierre också, han är trevlig, men ibland lite tjatig.:P Talet gick bra idag faktiskt, kände mig säker från förra veckan och såg faktiskt fram emot det.:) Kollade på inspelningen när jag kom hem, såg mycket bättre ut den här gången när jag var sminkad och hade håret utsläppt och snygga kläder....*hehe* Det är sånt som ska till för att jag ska se ut som folk alltså!:P

Nej, vet verkligen inte vad jag ska skriva om så ni får ha det fint! Kramar!


Ung, men ändå gammal.

Så känner jag mig just nu på universitetet. När jag gick på historian var det jättemånga som tyckte att jag var så ung; "Oj, är du bara 19/20?"  I Måndags på gruppmötet fick jag reda på att en av tjejerna i min grupp är 19 år och jag bara; "Oj, är hon bara 19?" :P Jag är 22 och ändå har jag till hösten gått fyra år på universitet/högskola. Snacka om att det har gått fort!:)

Igår var jag i skolan för föreläsning och sen gick jag ut för att träffa Sanaa, vi kollade runt på stan, åt och drack choklad.:) Köpte en bok, Emma Hambergs Mossvikenfruar - chansen. Har inte läst något av henne, men den har en sån läcker pärm, har velat ha den jättelänge bara för den anledningen.:P Idag har vi varit och tränat, Dermot var där igen.:P Och på vägen hem såg vi en söt liten utter. :) Jobbat lite och sen gick vi och åt lunch med mamma, Tony, Elisabeth, Lilly, Andreas och Ella på Hälls.:) Och nu sitter jag här igen! Har inte hänt så mycket sen jag skrev senast alltså..:P

Och nu ska jag väl fortsätta jobba..:) Kramar!

Alltid lika trevligt!

Att träffa Sanaa!:) Trots att hon blev lite sen.. vi skulle träffas klockan sex, tio i när jag är på väg upp på stan får jag ett mess om att hon missade bussen och skulle komma halv sju. Hmm, skulle jag gå hem igen för att vänta en kvart eller ta en promenad på stan. Det blev en promenad..:) Fast ledsen blev jag när jag kom på att alla butiker stänger klockan sex. Men gladare blev jag när jag också kom ihåg att Krämaren och Träffpunkt stänger klockan sju.:P Så jag drog in dit och kikade lite.. Kom in på Åhlens och kollade in bokrean där, skulle inte köpa något men hittade en bok som jag tänkte att jag kunde ha nytta av sen när jag börjar jobba: Sveriges historia i årtal. Hittade också en liten bok till brorsdottern Lilly, Kaniner på språng. :) Sen gick jag och mötte upp Sanaa och vi drog till Hälls för att fika, drack en latte med irish cream smak igen.:) Stackaren haltade efter att hon råkat bränna sig på locktången (!). Vi blev sittandes till nio ungefär innan Micke, som ändå skulle flytta bilen, kom och hämtade oss.:) Och nu sitter jag här. Ska nog träffas imorgon också, får se om vi hinner... NU ska jag sova, eller i alla fall lägga mig för att läsa. Ha det fint!

Fika med bästa kompisen!

Hallå hallå! Kom nyss hem från skolan och gruppmötet.. efter att ha pratat om nästa tal, beskrivningen tog vi tillfället i akt att prata om den redovisning om olika framstående människor i retorikens historia som gruppen ska ha tillsammans. Jag skrev upp mig frivilligt på August Strindberg, han hade ju en hel del att säga.:P Sitter nu och ska jobba litegrann innan Sanaa slutar jobbet. Sanaa är för er som inte vet en av mina allra bästa kompisar. Vi träffades på historian och följdes åt under hela den kursen och religionen, till hösten ska vi läsa pedagogik tillsammans.:) Det tog ett tag innan vi började prata, jag är överhuvudtaget inte en sån person som bara tar kontakt sådär, sen så är hon muslim och jag visste väl inte riktigt vad jag skulle prata om. Men så blev det så, kommer inte ihåg hur, att vi började prata i alla fall och upptäckte att vi har samma slags personlighet och kunde prata om allt. Och på den vägen är det.:)

Fick nyss besked från CSN att de har beviljat min ansökan om studiemedel. Detta efter en överklagan till dem då de först avslagit min ansökan. Var lite sen in med betygen för jag ville se om jag fick ut mer... Hann jag ju inte få innan de avslog den. Då skickade jag in en överklagan i Torsdags och sen fick jag svar idag. Snacka om snabbt! Skönt.:)

Nu ska jag fortsätta jobba! Ha det fint! Kramar!

Män som hatar kvinnor

Undrade i början vad det var för slags film som Jesse dragit med mig på. Det var några scener som jag tyckte var riktigt otäcka, om jag bara hade läst boken kanske jag hade varit förberedd, men nu när de bara kom var det hemskt. Funderade på om jag skulle gå... Men efter att revanschen för det skedda hade kommit och man kom längre in i filmen blev det bättre. Mycket bättre och nu funderar jag på om den här filmen inte är en av de allra bästa det här året. En helt otroligt film som man börjar fundera mycket av. Gick tyst efter filmen, visste inte vad jag skulle säga om den. Men den var allt annat än dålig, så mycket kan jag säga i alla fall. Tack Jesse för att du fick med mig! Synd att de andra två filmerna bara ska gå på tv...

För övrigt? Tror jag håller på att bli sjuk.. är lite snuvig och hostig. Får se vad det blir av det.:( Nu ska vi väl sätta oss en stund framför tv:n innan det är dags att sova..

Kramar!

Fika + andra chansen...

...bl.a. bestod min dag av igår.:) Jag och älsklingen drog iväg till gymmet på morgonen och jag cyklade och körde både crosstrainer och legtrainer i en timme. Sen gick vi hemåt och köpte med oss lite nybakat bröd på vägen att njuta av hemma.:) När vi duschat och gjort oss iordning gick vi upp på stan och mötte Nicklas och Adde vid likkistan. sen gick vi till Hälls och fikade. Jag tog bara en latte med irish cream - smak. Efter fikat drog vi hem till Gunvor, Torleif, Jesse och Madicken som sagt. Där fick vi god mat i form av stek, potatis och sås..:) För att inte har tråkigt fram tills tv:n började gick jag och Jesse hem hit och hämtade Trivial Pursuit, sprang in på Ica också och köpte lite choklad.:) Okej, erkänner.. köpte glass också.:P Den nya Magnum Temptation Caramel & Almonds. Usch, vad god den var!:) Prova den! De har ganska många roliga nya glassar i år tycker jag.. ska prova dem alla! Till och med B & J - glassen, trots att den kostade 25 kronor!:P

Så kom vi oss tillbaka till de andra och jag, Micke och Jesse spelade för fulla muggar och delade på lite rött. Jag vann, fast det var riktigt nära för Jesse, hon hade sån otur att hon bara hoppade fram och tillbaka mellan mitten och när jag till slut fick den sista tårtbiten fick jag direkt jämnt antal till mitten och en fråga jag kunde svara på.:P

När andra chansen började gosade vi ihop oss i sofforna och åt kolakaka med glass. Sarah Dawn Finer är ju ganska bra och Caroline af Ugglas har jag smått lärt mig att tycka om. Tror dock inte att någon av dem skulle ha någon chans i Moskva. Vi får väl se.:) Men om Sverige någon gång ska vinna, måste vi sluta tänka på vad vi själva tycker om och fundera på vad öststaterna skulle gilla. Fast egentligen orkar jag verkligen inte bry mig... jag tittar bara för tittandes skull. Melodifestivalen är som kaffe, det handlar mer om gemenskapen än om själva drycken. Dock kan jag säga en sak, folk pratar så mycket om att det har varit så svaga låtar i år. Men de låtar som kommit direkt iväg till finalen tycker jag är riktigt bra och inte alls svaga.

Idag då? Ja, vi har städat och tvättat hela morgonen. Måste verkligen komma ihåg att sätta upp en tvättid i veckan så det inte blir så mycket på en gång. Har bytt ut juldukarna och strykt alla dukar och rullat upp dem på hårda rullar, typ sådana rullar som aluminiumfolie och plastfolie sitter på. Blir inte lika mycket stryka sen när de ska på och de tar inte lika mycket plats. Snart ska vi iväg till Gunvor och Torleif för att äta och sen blir det ju bio; "Män som hatar kvinnor" med Jesse. Ångrar att jag inte läst boken än, men jag har i alla fall fått låna den av Jesse så nu ska den bli läst!:)

Nehe, skriver kanske något mer ikväll när vi kommer hem. Om inte hoppas jag att ni får en riktigt trevlig Söndagskväll!

KRAMAR!

Näe, nu orkar jag inte mer!

Orkar inte jobba mer alltså...Trots att vi var ute med Nilsson en sväng och gick, har haft honom idag, så är jag trött. Och magen kurrar! Micke bestämde sig för att göra sin egen bearnaisesås, blir nog jättegott! Dock luktar det mums i hela lägenheten och magmonstret morrar bara högre och högre.:P Gick ju upp vid halv sex imorse också innan Sara skjutsade in mig till stan. Aja.. får man bara lite mat i sig och gosa lite i soffan med Micke så blir väl allt bra.:)

Hoppas ni får en riktigt trevlig Fredags - kväll! Kramar!


Möhippa

Har glömt att berätta för er att jag har blivit medbjuden på Lottas möhippa. Skulle vara otroligt roligt att följa med, har bara varit med på syrrans och mammas möhippa och det är liksom inte samma sak. Men förutom att det är dagen efter att brorsan fyller 30, han kanske ska ha sitt kalas då, kan jag inte följa med eftersom jag verkligen inte har råd. I mailet brudtärnorna skickade till mig har de satt upp en planering för dagen och en grov kalkylering av vad vi som gäster ska betala, eller ja, sätta in på ett konto som sedan ska gå till aktiviteter, mat, dryck, osv. Hur mycket skulle det kosta? 700 kronor!! Är inte det onödigt mycket egentligen? Till det skulle man lägga till lunch, eventuella drinkar vid en eventuell barrunda och om man inte bor i stan; resa och boende. Det går alltså på runt 1000 - lappen för en möhippa. Jag tycker verkligen om Lotta, men är man tvungen att betala 1000 kronor för att vara med på hennes möhippa? Jag är student! Jag har inte så mycket pengar över! Varför kan inte brudtärnorna tänka på det? Varför måste allt kosta så himla mycket hela tiden? Klart att det ska vara aktiviteter men måste man välja så pass dyra aktiviteter att inte alla kan vara med? De skulle ha mat hemma hos någon på kvällen, kan man inte gå ut och äta så alla får välja vilken prisklass de vill ha på sin mat istället?

En sak har jag bestämt till min egen möhippa, trots att jag inte ska vara med och arrangera den: den ska inte kosta 700 kronor. Micke ska ju hålla i Nicklas svensexa och där har han räknat ut att det nog går åt ungefär 300 per person, det är väl normalt? Hoppas Lotta får en riktigt trevlig dag i alla fall. Önskar jag kunde vara med..:(

Ska väl fortsätta jobba nu i alla fall.:) Kramar!

Äntligen Fredag!

Vad ska ni göra i helgen människor? Själva ska vi bara mysa ikväll, äta fläskfilé och klyftpotatis. Titta på Let´s dance litegrann, Micke vill se sin favorit Magnus och jag min favorit Morgan, sen ska vi titta på film.:) Imorgon ska vi iväg och träna, skulle eventuellt iväg idag men jag känner mig lite hängig så jag ville vänta lite, sen träffa Nicklas och Adde för en fika på stan och sen hem till Mickes föräldrar, ja och Jesse också såklart.. och Madicken, för att äta och titta på Andra chansen.:) På Söndag ska vi nog på bio med Jesse också, "Män som hatar kvinnor". Måste verkligen läsa boken, nej jag har inte gjort det än. Jag vet, det är skandal! Jag har en tendens att bli lätt anti mot böcker som blir jättepopulära.. men sen tyckte jag inte att de verkade så bra. Men sen så har ju massor med människor sagt till mig att "dem måste du ju läsa!" Så då får jag väl göra det så småningom..:)

Igår efter skolan gick jag ju hem till lägenheten här för att vänta på att Sara skulle komma och hämta mig. Fick pussas lite med älsklingen då också..:) När Sara kom gick vi till Hälls och åt. Sen mötte vi upp mamma uppe vid bion, hon hann inte äta med oss men bio ville hon ju se.:) Så vi gick på "Borta bra, hemma värst". Den var lite småsöt och rolig. Jag gillar verkligen Reese Witherspoon.:) Kommer ihåg min klasskompis Evelina på religionen, hon var jättelik henne.

Nej, nu ska jag jobba! Kramar!

Härligt!

Jag kom, jag såg, jag segrade!:P Eller i alla fall kändes det så.. Trodde jag skulle vara ultranervös för att stå på scenen de byggt upp i Forumhusets foajé. Dessutom fanns där strålkastare, mikrofoner och ganska mycket folk. Och där skulle jag stå och hålla ett Lovtal till mammorna??? Men när jag kliver upp där på scenen var all nervositet som bortblåst! Det kändes nästan helt normalt.:P Det kändes jättekul helt enkelt! Jag ignorerade att det var annat folk i lokalen och det ljud de åstadkom och riktade in mig på min grupp som stod där nedanför. Och de tyckte att jag talade lugnt och normalt. En tjej sade att man blev glad av att höra mig. Det var ju kul att höra.:)

Jag vet att jag sade att det i början av retoriken kändes konstigt och ett tag funderade jag på om jag skulle skita i det totalt och jobba istället. Är så glad att jag inte gjorde det. För det här är bland det roligaste jag någonsin gjort! Har alltid haft en skräckblandad förtjusning att stå framför folk för att hålla tal eller redovisning, men nu när jag har en utbildning i det i ryggen känns allting mycket lättare.:) Jag önskar nästan att det skulle komma någon situation snart som jag skulle kunna praktisera allt jag lärt mig på. Ska ju i och för sig på bröllop, men jag har inte den relationen till brudparet att jag skulle göra det... Aja, det kommer väl snart ändå.:)

Nehej, nu ska jag fixa med annat. Ha det fint!

Utmaning

Blev utmanad av Zizzi att fylla i den här:

Utmaning!

4 tv program jag brukar se: Desperate Housewifes, Ugly Betty, Simpsons, Project Runway
4 saker jag gjort idag: Ätit frukost :P, styrketränat, läst, jobbat
4 saker jag längtar till: Sommaren, alla de roliga saker vi ska göra i vår (balett, Jeff Dunham), alla Lördagar :P, bio imorgon
4 saker som står på min önskelista: Alltid en massa böcker, en sladd mellan mobilen och hörlurarna
4 saker som jag avskyr: Djurplågare, våldtäktsmän
4 saker jag tycker om att göra: Läsa, vara med familjen, gå på bio, mysa med älsklingen
4 saker jag ätit idag: Knäckebröd, skinka, fil, apelsin
4 st bloggar jag utmanar: Joéla, Marie, Hanna, Elin

Fick nog inte med fyra saker på alla saker, men lite fick jag med i alla fall.:) Idag ska jag jobba, sitter här i soffan med Nilsson bredvid mig. Sen ska jag packa och när Nilsson blir upphämtad av pappa hänger jag med till Hallsberg och Sara. Ska sova över hos henne tills på Fredag, Andreas har tagit med Ella på båtmässa i Sthlm och Sara gillar inte att sova själv.. Så då får jag vara "barnvakt" igen.:P Imorgon ska vi på bio också, ska nog se "Borta bra, hemma värst". Hoppas den är bra!:) Nu ska jag fortsätta jobba... Ha det fint! Kramar!

YES!

Fick tillbaka tentan idag, fick godkänt! Jag är så glad!:D Har alltså varit till skolan idag, hade föreläsning om Retorikens födelse. Känns som något som borde komma ännu tidigare i kursen.. men men. Sen så har jag inte gjort så mycket mer idag tror jag..:P

Läste förresten i tidningen om att Star Pilots som är med i Melodifestivalen inte är de ursprungliga medlemmerna. De som från början startade upp gruppen dög inte för Christer Björkman och gruppen bakom festivalen så då byttes de ut. Hur hemskt är inte det? De som startade upp gruppen får inte ens vara med och tävla! Uruselt tycker jag...

Näe, jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva mer.. är trött och måste titta lite till på mitt tal. Ha det bra! Kram!

En ny vecka...

...och en ny Måndag.:) Var till skolan imorse för gruppträff där vi läser upp våra tal för att sedan få respons på dem. Den här veckan är det lovtal som gäller, hade först tänkt skriva ett hyllningstal till Dian Fossey, men så ändrade jag mig och har nu skrivit ett till mammorna i stället. Var nog lite inspirerad av att jag skulle hem till mamma i helgen..:) Fick lite lätt migrän under träffen så får väl gå och vila en stund snart. Oftast när jag får migrän måste jag gå och sova, ingenting annat hjälper. Men jag tänkte i alla fall försöka ändra lite på mitt tal innan dess...

Förra veckan när vi höll vårt karaktärserings-tal blev vi filmade, har vi blivit förut också, men då blev det problem med bl.a. min fil, men nu kom jag med i alla fall.:) Hade tyvärr glöm usb-minnet hemma, men klasskompisen Lina sparade det på sitt istället så jag fick med mig hennes hem idag så jag kunde spara mitt tal på datorn och titta på det. Jag säger bara en sak: HERREGUD!!! Hur ser jag ut egentligen? Låter jag verkligen sådär? Hur kan folk ens orka titta på eller höra på mig???? Alla tyckte att talet var jättebra, men jag förstår absolut inte varför. Vilken hemsk chock jag fick när jag såg mig själv.:P Har lovat mig själv att sällan eller aldrig ha uppsatt hår i alla fall! I och för sig hade jag satt upp håret för att se lite karlaktig ut eftersom jag karaktäriserade en man, men NEJ! Sen så känns det väl värre än vad det egentligen var... men. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej, vad hemskt det såg ut.

Nej.. nu måste jag väl fila på talet tills på Torsdag. Och på mitt utseende.. och på min röst. *ryser*

Helgen!

Hallå allihopa! Hoppas ni har haft en trevlig helg, det har i alla fall jag. Har inte hunnit med att skriva något, har inte överhuvudtaget varit ute på datorn. I Fredags tog jag tåget till Hallsberg där mamma och Nilsson mötte upp mig och vi drog iväg för att handla inför helgen. Skulle ju vara "barnvakt" åt Sara och Ella, men eftersom mamma inte skulle jobba i kiosken denna helg tänkte vi att det kunde vara skönt att vara ute i Zinkgruvan. Så efter handlingen drog vi upp till Zinkis och satte på värmen, blir ju lätt kallt, innan Sara och Ella kom. Vi tog en liten promenad ner till kiosken och hälsade på brorsan. Jag och mamma drog ner dit senare i bilen och köpte mat också, vi orkade inte laga något. Sen tittade vi på Let´s dance där äntligen Carl-Jan åkte ut. Han är en ganska go karl, men han kan verkligen inte dansa. Igår tog vi en promenad efter frukosten innan Roine, Marie och ungarna kom på besök. De stannade över lunchen (fläsk med löksås=mums) och på eftermiddagen drog vi iväg till Djävulsbacken och åkte pulka. Eller ja.. Sara och jag satte vår tilltro till den gamla hederliga stjärtlappen. Shit vad roligt det var!:P På kvällen när de andra åkt hem åt vi enchiladas och delade på en flaska rött innan Melodifestivalen började. Jag tyckte alla låtar var bra förutom Thorleifs och den där rapgruppen. När jag först hörde Marlena Ernman undrade jag vad för slags konstig låt det var, men så slog det mig att just en sån låt är nog vad som kan behövas för att vinna i Moskva.:) Idag gjorde vi inte så mycket, tog en liten promenix innan lunchen som bestod av lax med någon ny sås, färdig på flaska. Riktigt god faktiskt.:) Efter en flamsig eftermiddagskaffe åkte Sara och Ella hemåt och efter att ha plockat ihop det sista gjorde jag, mamma och Nilsson detsamma. Mamma skjutsade in mig till Örebro där jag nu sitter hos älsklingen. Tog ett snabbt fotbad och nu ska vi titta på "Sagan om ringen". Så.. det var lite snabbt om min helg bara.:) Ha en fortsatt trevlig helg!

Kramar!

Ps. Har upptäckt att min kusin Marie bloggar också, kika in hos henne genom länken nere till höger. Ds.


RSS 2.0