Jul, jul strålande jul

Och den här är min absoluta favorit bland de hederliga svenska julsångerna.:) Lite dålig kvalité, men känslan finns där ändå.:)



Chris Rea - Driving home for christmas

Den här låten är en min absoluta favorit av utländska jullåtar. Den är så himla mysig!:)



Såå otroligt trött!

Fast det finns väl anledningar till det.:P Först och främst sov jag väl för länge, gick och la mig elva och vaknade typ tjugo över åtta. INTE bra. Tycker att det är skönt med sovmorgon, men sover jag längre än åtta timmar blir jag tröttare än vad jag hade blivit om jag sovit kortare. Sen har jag mest suttit inne idag, har inte haft skola utan har tittat lite på papret som jag ska skriva på över jul och rensat ut bland böckerna jag lånade. Eller i och för sig, jag gjorde ett pilatespass och gick ut på stan för att handla den allra sista julklappen vilket slutade i en promenad på fyrtio minuter. Fast efter pilatesen kändes det inte så bra i kroppen. Jag äter ju tabletter mot min acne, åt ju tabletter i våras också men det var en helt annan sort. De som jag äter nu är riktigt starka och kan i värsta fall ge bieffekter som depression och leverskador. Hittills har jag bara känt av lätta bieffekter som torr hy och torra läppar, humörsvängningar och ledont. Och just p.g.a. att man kan få ont i lederna och skador på dem får man inte göra hård träning. Men med pilatesen tänkte jag att det är ju inte så himla hård träning, men trots det kände jag av den efteråt i lederna, det gjorde ont.:( Så nu sitter jag här i soffan igen för att ta det lugnt.:P

Är helt ensam hemma, älsklingen är på affärsresa neråt Gbg osv. och jag saknar honom jättemycket.:( Åker ju till Zinkis på Söndag och sen får jag inte se honom på en vecka ungefär. Så jag önskar att han hade varit hemma lite mer den här veckan.. Men det är som det är. Ser fram emot Fredag i alla fall då vi ska på julfest på hans jobb. Det blir julbord på Scandic Grand Hotel och dans kring granen. Sen julfest på kontoret med dans etc etc.:) Vet vad jag ska ha på mig också, en svart hög kjol med fickor och en guldbrun blus. Det blir nog fint.:)

Nene, nu ska jag väl hitta på lite annat.:) Ha det bra!


Snööö!

Vad härligt! Det har jag verkligen sett fram emot. Nu känns det som om julen är på väg!:) I helgen var jag och Micke iväg till Lillys födelsedagskalas, hon fyllde ju ett år stora flickan.:) På kvällen gick jag och Jesse på Lasses konsert, den var bra men inte lika bra som de tidigare. Det var jättemycket med låtar från nya skivan och jag hade inte hunnit lyssna in mig på den.:S Men bra var han i alla fall.:) Trots att känslan med att stå och lyssna på en artist man älskar är underbar finns det dock ett par saker som är mindre roliga. Så här kommer:


Listan på alla saker jag hatar med konserter:

1. Att de på vissa konserter säljer alkohol som folk får ta med sig ut i publikhavet. Det förekommer spillfara.
2. Att en del människor ser konserter som en anledning till att bli stupfulla och därmed göra saker som att tro att området längst fram vid scenen som är proppfull med människor är deras egna lilla privata dansgolv. De buggar och jag vet inte vad, och stöter in i folk utan att bry sig.
3. Långa idioter som tränger sig framåt och ställer sig framför en så man inte ser.
4. Övriga idioter som puttar på en och försöker sno ens plats. (Såna älskar jag att putta tillbaka på)
5. Idioter som vid utomhuskonserter röker i folkmassan.

Finns säkert mycket, mycket mer att tillägga. Har ni något??

På Söndagen blev det en riktig slappardag, vi tvättade och städade och myste med glögg och pepparkakor.:) Skrev klart mitt paper också som jag lämnade in idag om det monologiska vs. det dialogiska klassrummet.

Igår fixade jag lite mer innan min förseminariegrupp; Jenni, Josefin och Johan (Johannes kunde inte komma) kom på glöggmys.:) Vi drack glögg (såklart), åt kex och ost och allehanda smått och gott medans vi snackade en massa. Tittade på Ullared också som vi var tvungna att titta på enligt Jenni (hennes favoritprogram:P) och så spelade vi lite "När och fjärran".:) En jättetrevlig kväll!

Idag var jag som sagt till skolan och pratade om paper. Sen drog jag hem och slappade innan Sanaa kom hit, hon måste ju få sina julklappar innan hon drar till London.:)

Nehe, ska ta en titt på någon film tror jag.:) Ha det fint!


Mairi Campbell & Dave Francis - Auld Lang Syne

Älskar verkligen den här låten som var med i den första Sex and the city - filmen. Så himla mysig och julig!:D


Sitter här...

... och tar det allmänt lugnt.:) Älsklingen sitter och jobbar i soffan och jag kollar runt här på nätet. Väntar på att "Glee" och "Fringe" ska börja.:) Vad har jag gjort den här veckan då? I Måndags var jag på föreläsning, var ganska bra. På Tisdagen hade jag och Hanna stämt träff på Gröna Grodan där vi åt lite god sallad.:) Det var roligt att träffa henne och prata lite roliga saker. I Onsdags träffade jag förseminariegruppen och diskuterade inför dagens seminarie, på kvällskvisten kom Sanaa över och vi fikade lite gott och spelade När och fjärran. Älskar verkligen brädspel.:) Idag har jag som sagt varit på seminarie och sen träffade jag Sanaa uppe på stan på eftermiddagen för att införskaffa lite fler julklappar. Hittade även en champagnefärgad blus att ha till julfesten nästa vecka. Har ändå några få klappar kvar att köpa så jag får väl se när de blir köpta. Får väl ta och dra ut till Marieberg i helgen, då kan jag använda mitt presentkort på Lagerhaus som jag fick i födelsedagspresent av Tony, Elisabeth och Lilly också.:D

Nääe... jag har ingen lust att skriva något mer. Ha det bra!

Första inlägget på länge:P

Mycket p.g.a. att jag har varit ute på mina två sista VFU - veckor för den här gången. Det har varit full fart med ungarna, dagarna har bara flugit förbi.:) Sista dagen hade jag dem helt själv också då min handledare reste till sin dotter i Wien på Torsdagen. Men det gick bra, vi hade det riktigt mysigt sista lektionen när jag bjöd på glass, de blev helt lyriska och sade att jag var den bästa praktikanten någonsin. Vilket jag påstod var för att jag bjöd på glass.:P Fick en Amaryllis av arbetslaget, det var gulligt.:) Bakade kladdkaka till deras Fredagsfika.:) Sen på kvällen var det härligt att vara hemma hos min älskling igen, vi tittade på Idol (Heja Erik!) och bara myste.:) Igår plockade vi ner granen från vinden och klädde den, lade alla paket som jag har hunnit slagit in också under. Ska försöka komma ihåg att ta ett kort så ni får se.:) Vi har en traditionell grön gran, fattar inte folk som köper i andra färger. Sen gick vi hem till Mickes föräldrar och åt god mat.:) Jesse och jag drog iväg på bio; "Metropia". Den kunde ha varit riktigt bra, men det var den inte... Förra veckan var vi på "New Moon" och den var desto bättre, men ändå inte bättre än första filmen.:) Förra veckan var vi iväg på middag med mord i Lerbäck igen, det var bra som vanligt men huvudrätten, wallenbergare på vildsvin var inte lika bra..:S

Så den här veckan börjar MIN skola igen. Förutom skolan ska jag träffa lite folk; Hanna, Signe som kommit hem från Indien och Sanaa. Hade tänkt bjuda hem seminariegruppen på lite glöggmys hade jag tänkt också, vi har pratat om att göra något kul utanför skolan hela hösten, men det har inte blivit av..:S Sen måste jag shoppa julklappar och jag måste baka lite, tänkte försöka mig på lite bröd som jag kan ta med mig till Zinkis och mina jättegoda chokladkolor.

Mer då... måste börja kolla på kläder. Har blivit medbjuden på julfesten på Mickes jobb. Har aldrig träffat någon där så man vill ju ha lite fina kläder.:) Funderar på en röd klänning och svarta pumps... Men vi får se!

Nehe, om man ska ta och göra sig iordning, vi ska iväg och gratta Ella som blir två år idag.:) Nästa vecka, på Lördag, blir det kalas också. Då fyller Lilly ett år plus att jag och Jesse ska på Lasse på kvällen.:)

Så ni får ha det så bra!

Ps. Om det är någon som undrar över förra inlägget är allting bra nu. Tack och lov. Ds.

RSS 2.0