Hemma idag...

...är jag. Hade två föreläsningar idag och skulle ha seminarie på Fredag, men den kan jag inte vara med på. Mickes pappa Torleif fyller sjuttio år på Fredag och han har varit urgullig och bjudit med mig på födelsedagsresa till Helsingfors.:) Så vi åker redan på Torsdag och kommer hem på Söndag och därmed kan jag inte vara med på seminariet. Tack och lov så behöver man inte bli halshuggen för det utan jag ska göra alla seminariefrågorna skriftligt och lämna in.:) Så det sitter jag med idag och imorgon. Räknar inte med att det ska ta så himla lång tid, men jag är sådan vid skriftliga saker, spelar ingen roll om det gäller små uppgifter eller längre hemtentor, att jag skriver ett tag, sen gör jag annat, skriver ett tag, gör något annat osv. Vet inte varför, men jag har märkt att jag för det mesta får bättre perspektiv på det jag skriver. När Micke kommer hem har jag dock tänkt försöka lura med honom på promenad, jag har lite ont i huvudet och då tror jag att en sväng på gymmet, som vi först tänkt oss, bara skulle förvärra min huvudvärk. Jag vill inte få samma slags migrän som jag fick förra veckan, då klarar jag varken av att plugga eller packa.

Jahap.. I Fredags var jag och Micke till Maria och Mattias då, som jag säkert skrivit otaliga gånger. Hade köpt presentkort på CE - butiken och blommor till Maria och en bok; Hypnotisören av Lars Kepler och espressokaffe till Mattias. (Han älskar kaffe och starkt ska det vara!:)) Vi blev bjudna på en god kräftsoppa och chokladmoussetårta som jag trots att jag har gett mig själv sötförbud i tre månader tog en liten bit av. Har sagt att jag vid födelsedagar åtminstone får äta någon kaka el. tårtbit. Pappa och Nilsson var också med, mamma jobbade, och efter att de hade åkt stannade jag och Micke kvar ett tag och pratade.:) Måste se till att bjuda över dem hit någon gång! En riktigt trevlig kväll alltså, det enda som var tråkigt var det faktum att Joélas kanin hade dött tidigare i veckan och att Emmas kanin hade brytit ett ben.:( Stackarna!:(

I Lördags frostade vi av kylen som var ett helt äventyr i sig. Uppenbarligen ska vår frys vara av den sorten som frostar av sig själv, men trots det var det fullt av is. Men det fanns ingen "hällpip" där vattnet kunde rinna ut så det flödade praktiskt taget fritt innan vi kom på att lägga i handdukar inne i frysen som kunde dra åt sig vattnet. Sen gick det bra.:P På eftermiddagen gick vi till Gunvor, Torleif och Jessica och åt god mat - kyckling och potatis.:) Sen gick jag och Jesse hem hit och tittade på film; Boogeyman och Resident Evil: Extinction. Båda var helt okej, inte bra, men helt okej.:)

I Söndags tog vi det lugnt och plockade lite, tog en skön promenad osv. På kvällen gick vi alltså på Inglorious Bastards, vilken var riktigt, riktigt, riktigt bra.:) Ser fram emot nästa bio som förmodligen blir Flickan som lekte med elden, fortsättningen på Män som hatar kvinnor. Har äntligen läst boken nu, och den var, trots att filmen var riktigt bra, SÅ mycket bättre än filmen. Först nu förstår jag de som säger att de som läst boken innan blev besvikna på filmen.:)

Nej, om jag ska ta och fortsätta skriva på frågorna.:) Ha det bra!

Inglorious Bastards

Se den! Har inte gillat Quentin Tarantino tidigare, men den här var verkligen sevärd.:) Både blodig och rolig och Brad Pitt var fantastiskt bra i rollen som Aldo Apachen.:) Så se den!!



Annorlunda, Lasse!

Men det funkar på något konstigt vis...:)




Längtar tills...

... hösten är så kall så jag får använda min nya stickade tröja som jag köpte i Sthlm och mina nya stövlar till ett par tighta jeans.:)










En trevlig första vecka:)

I Tisdags träffade jag för första gången mina seminarieklasskompisar vilka jag kommer att spendera hösten med. Alla verkar jättetrevliga.:) Blev även indelad i förseminariegrupp, det blev jag och fyra blivande gymnasie/högstadielärare till i en grupp. En av tjejerna i min grupp som heter Josefine gick på Teologprogrammet på ÖTH när jag gick där, men jag såg aldrig till henne.:P Ser fram emot många trevliga och intressanta diskussioner med dem. Tisdagen slutade med en hemsk huvudvärk, sov två timmar när jag kom hem och trodde att det värsta var försvunnet när jag klev upp för att läsa lite till föreläsningen igår, men nej då.. Det var hemskt och halv åtta var jag tvungen att lägga mig för att sova. P.g.a. migränen orkade jag inte äta något - mådde bara illa, men jag behövde ändå tabletter. Alvedon på nästan fastande mage funkar inte kan jag säga, jag fick riktigt ont i magen. Så där låg jag inte bara med migrän utan ont i magen också.:( Inte förrän efter att jag hade tagit en Novalucol gick magvärken över och jag kunde somna ordentligt... Så jag sov från halv åtta på Tisdagskvällen till sex på Onsdagen. Helt otroligt att jag inte var för trött när jag skulle upp på morgonen..:P

Tack och lov så var migränen borta i alla fall så jag drog iväg till föreläsningen, eller föreläsningarna. Vi hade två, en om mediebilden av lärare och en om internationell utbildningspolitik. Båda riktigt intressanta. Förra veckan var jag självklart tvungen att se "True blood" också, älskar ju sånt där mystiskt och lite otäckt, och det var faktiskt riktigt bra så nu får jag väl fortsätta se den.:) Men en del människor när de upptäcker en ny bra serie går ut på nätet och söker ner avsnitt långt fram och tittar på. Jag förstår faktiskt inte vad som är det roliga med det, då har man ju inget att se fram emot varenda vecka. Nu vet jag att jag har ett avsnitt av "True blood" att vänta på varje vecka.:) Detsamma när "Desperate housewifes", "Ugly Betty" och "Fringe" börjar igen.:)

Idag har jag varit i skolan för seminarie, vi diskuterade våra egna erfarenheter av skolan och lärare samt gårdagens föreläsningar och det vi skulle ha läst om lärarbilder och skolpolitik. Riktigt intressant.:) Sen jag kom hem har jag plockat lite, dammat och swiwel sweepat lägenheten så det är rent och fint tills älsklingen kommer hem från Skåne.:) Men nu tror jag allt är i ordning så jag tog tillfället i akt och kollade mailen lite.:)

Ska också maila till min seminarieledare Eva som visade sig vara kurssamordnare för Pedagogik C. Frågade henne nämligen om jag kunde tillgodoräkna uppsatsen jag och Sanaa gjorde i Religion C. Den handlade ju om hur man som lärare kan tänka och agera vad gäller muslimska elever i skolan som t.ex. gymnastiken, skolmaten, sexualundervisningen osv. Får hoppas att hon tycker att den är didaktisk nog. Men hon tyckte att den lät som det.:) Då får jag göra något annat istället för en C-uppsats i Pedagogiken, alltså inrikta mig på något jag kanske behöver bättre.:D

Imorgon är det förresten VFU - information för på Lördag börjar sökningen till just VFU. Kollade in sidan lite och det finns platser att få både på gymnasieskolor i Örebro och på den i Hallsberg. Hoppas jag får någon nära och inte behöver åka så långt. Imorgon ska vi också till Maria och Mattias för att gratta dem på kvällen, kommer nog att bli jättetrevligt!:)

Nehe, nu ska jag fixa med annat..:) Ha det bra!

RSS 2.0