Åh vad fint!

Såg ni killen som friade till sin tjej på "Idol" nyss? Vad gulligt!! Blir alldeles rörd här..:)

Meatloaf feat. Cher - Dead ringer for love

Hörde denna genom Jesse första gången och man kan ju inte låta bli att älska den!


Det är dags för Fredagsmys!

Det är oerhört skönt med Fredag! Jag har verkligen varit jätteseg hela veckan vilket säkert är en blandning av att man är tillbaka i sina egna rutiner plus den där timmen som dragits tillbaka. Men nu börjar jag piggna till.:) Den här veckan har det varit föreläsningar, seminarier och lite förberedelse inför födelsedagen. Igår var jag barnvakt åt lilla snutterumpan Ella och innan det åt jag lunch med Sara, Andreas och Ella på Shanghai.:) Idag ska jag sitta och sammanfatta lite till tentan, vi kom överens i min förseminariegrupp att vi skulle dela upp böckerna som vi ska läsa till tentan och sammanfatta texterna. Så det gör jag idag.:) Sen ska jag fixa lite "efterrätt" tills imorgon och ikväll ska jag och älsklingen mysa med lax, potatis och någon god sås som bara älsklingen kan fixa.:)

Mer då? Nej, jag har inget mer så då ska jag väl fortsätta med sammanfattningen....:S Kram!

Härligt med höst!

Det är så himla härligt när löven ändrar färg, luften blir kall och man känner att julen är på väg.:) Och födelsedagen så klart! Fyller ju år nästa Måndag, men jag har tänkt att ha födelsedagsfika på Lördag. Så igår ställde jag mig och strök nya gardiner, bruna med beiga mönster på så att det blir fint tills allt folk kommer.:) Det blev ombonat och mysigt, men tyvärr släpps det inte in så mycket ljus som jag skulle vilja.



Vet inte om det syns så bra på bilden, men jag gillar dem.:) Sen bestämde jag mig för att bjuda på smörgåstårta som jag nyss ringt och beställt. Beställde en liten utan skinka till Sanaa också.:) Förra året bakade jag massor med kakor, men har inte riktigt tid med det den här gången. Men någon sötsak ska jag nog hinna svänga ihop så det blir en födelsedagstårta av något slag.:) Det är ju ett måste!

Längtar tills jag kan börja slå in julklappar. Jag har redan köpt ett antal, med en så stor släkt som min måste man börja i tid.:) Har också köpt massor med fina julklappspapper. Jag tycker att inslagningen är minst lika viktig som innehållet.:)

Nehe, nu får jag ta och fixa lite här hemma. Ha det fint!

Hemma!

Hur roligt det än har varit att vara på vfu och bo hemma hos syrran och träffa mosters lilla snutterumpa varje dag känns det skönt att just nu sitta i sin egen soffa, titta på sin älskade och inte behöver oroa sig för att man ska iväg igen. Men roligt har det varit!:)

Igår var vi på Pierres födelsedagsfest. Han hade lånat någon kompis lägenhet eftersom hans nya är för liten. Det var riktigt roligt att träffa Adde, Nicklas, Ali och Sanaa igen.:) De bästa kompisarna man kan ha! Träffade också Alis kompis Linnea som var jättetrevlig.:) Övrigt folk på festen var lite småkonstiga... känner mig ultragammal, men att ha på väldigt hög musik så man knappt kan prata, stå och dansa som jag vet inte vad och fråga om man ska leka bimbos känns inte riktigt... bra. Men annars var det kul!:) Kvällen avslutades med att vi "gamlingar" gick iväg till Max för lite nattmat och runt två var vi väl hemma igen.:)
Idag vaknade vi ganska tidigt och jag åt bara frukost och sen satte jag igång och drog ihop vfu-uppgiften som ska lämnas in imorgon.:)

Har ju förresten inte berätta om Green Day! De var riktigt bra, trots att vi satt ganska långt upp rycktes man med i den fantastiska showen.:) Köpte självklart en snygg t-shirt också.:)

I Fredags firade jag och älsklingen tre underbara år tillsammans förresten.:) Det blir bara bättre och bättre...:)

Nu ska jag fixa med lite andra saker, ha det bra!

Återigen...

...borde jag skriva ett långt och roligt inlägg, men jag orkar inte! Kom hem i helt okej tid idag, men har varit tvungen att plocka och packa upp litegrann. Den här veckan har varit roligare än den förra, främst för att jag har kommit in i lärartänket, som jag väljer att kalla det, jag känner lärarna och jag känner barnen. Det har varit en del bråk, men det har också varit mycket roliga saker. Det handlar ju om så mycket runtomkring än bara lektioner, den här veckan var vi till Ica och provsmakade frukt och på magiföreställning med "Filiokus Fredrik" som trots namnet var riktigt rolig.:P I början när jag kom till skolan hade jag inga som helst planer på att jag skulle få eller ens vilja hålla någon lektion eftersom det är min allra första vfu och jag är osäker. Men när min handledare nu i veckan frågade om jag skulle vilja hålla en lektion blev jag först lite skraj, men sen när jag tänkte efter; jag hade ju praktiskt taget redan hållt lite lektioner, hade t.ex. tagit över en geografilektion när min handledare varit tvungen att gå och prata med någon och hållit ett vakande öga över klassen överhuvudtaget när hon varit iväg någonstans. Så jag bestämde mig för att det är klart att jag ska hålla i en lektion! En historielektion är det på tal om förresten, så nu har jag planerat en jättespännande (vad jag anser alltså) lektion för "mina" femmor. När min handledare fick se upplägget så tyckte hon att jag kunde ha samma lektion för den andra femman också.:) Så så blir det. Jag har alltid tänkt att jag skulle vilja prova teater i en klass så det blir lite miniteater.:)
Övrigt roligt nästa vecka blir FN - dagen på Torsdag där jag och min handledares vikarie (hon är vikarie varje Torsdag) ska "vara" Afrika och berätta lite om världsdelen och sedan leka någon typisk afrikansk lek eller liknande. Ska bli kul!:)

Nu ska jag gå och fortsätta hjälpa älsklingen med maten, vi ska äta hans fantastiska kyckling.:) Ha en trevlig helg!

VFU

Jag vet att det är evigheter sen jag skrev senast, har mycket att berätta om, bl.a. om den fantastiskt roliga resan till Helsingfors som vi var på. Men nu när jag sitter här orkar jag helt enkelt inte skriva mer än en liten snutt... Har varit på min första VFU - vecka ute i Pålsboda och efter alla nya intryck, alla nya människor - både vuxna och barn, alla nya upplevelser är jag helt slut. Men roligt har det varit! Men som sagt, orkar inte skriva så mycket mer nu... ska bara slappa och ta det lugnt i helgen. Eller i alla fall fram till Söndag då jag och Felicia åker med tåget till Sthlm nio på morgonen. Vi ska ta en sväng på stan och på eftermiddagen möter vi upp Sara, Andreas och Ella som har varit där och hälsat på farfar, och på kvällen ska ju jag, Felicia och Andreas på Green Day! Ska bli jättekul, har alltid velat se dem.:) Det enda trista är att vi kommer hem sent på natten till Måndag och sen ska jag och Andreas upp klockan sex på morgonen igen.... Aja.. Men nu är jag hemma igen i alla fall ett tag och jag ska få träffa min älskade Mikael! Har saknat honom så det har gjort ont!!!<3

Hmm... nu har jag tryckt på någon konstig knapp så att det blev kursivt... Datorer i all ära, men krångliga är de.

Nu ska jag fika lite, ha det bra!

RSS 2.0