Första dagen på Lärarprogrammet!

Jaha, idag var då första dagen på universitetet. I och för sig var det bara introduktion, men det kändes bra.:) Upptäckte att en klasskompis från retoriken och en klasskompis från religionen också går lärarprogrammet. De hamnade såklart inte i min seminariegrupp, men det gör inte ett dugg. Tycker det är bättre att lära känna nya människor istället för att klänga på de man redan känner.:P Men ja, det ser bra ut. Vi börjar med skolpolitik som jag tror kommer att bli riktigt intressant. Senare i höst kommer det fem veckors VFU som jag redan nu är något nervös för. Men jag tror nog att det kommer att gå riktigt bra.:)

Igår sökte jag lite extrajobb, jobbar ju som de flesta vet extra hos min pappa. Men jag känner att det kan vara bra att få lite mer erfarenhet och helt enkelt komma ut på arbetsmarknaden på ett annat sätt.:) Så vi får väl se vad som händer där.

Annars den här veckan då? Har bara skola varenda dag...:P Sen på Fredag kväll är vi bjudna till min syster Maria och hennes man Mattias på födelsedagsmiddag. Ska bli kul att träffa dem, det var jättelänge sen!

Nehe, nu ska jag väl ta och slappa lite.:) Ha det bra!

Älsklingen kommer hem idag!

Vad härligt! Har längtat efter honom.:) Igår tog jag och storstädade och lade på lite fina nya dukar så det skulle vara fint tills han kommer hem.:)

Vet att min blogg förmodligen är URTRÅKIG att läsa, har inte skrivit något på evigheter. Lovade ju att lägga in lite bilder, men själva tanken på att sitta och föra in en massa bilder får mig att krevera.:P Men det har ju i alla fall hänt lite roliga grejer på sistone som jag måste berätta om. Förra helgen var jag och min älskling ner till Skåne, åkte neråt redan på Torsdagen ner till Helsingborg och sov över där bara för att inte ha så långt ner till Malmö på Fredagen.

På Fredagen drog vi ganska tidigt iväg och åkte längs havet, det var otroligt vackert.:) Tog en sväng till Höganäs och fabriksförsäljningen, men de hade inget av intresse där. De har ju förlagt tillverkningen till Kina istället.:S Men så åkte vi till Sofiero slott istället, det var jättefint och trädgården var helt fantastisk. Små gångar lite här och var, vackra statyer osv. Det fanns en gång som gick runt hela området som kallades rododendron-slingan som måste vara väldigt mysigt att gå när det blommar, så vi bestämde oss för att åka dit någon gång på försommaren också.:) Efter en god sallad på cafét med utsikt över trädgården och vattnet åkte vi vidare mot Malmö. Där upptäckte vi att det var fullt ös - sista dagen på Malmöfestivalen. Nästan alla gator var avstängda och det var knappt att vi kom fram till vårt hotell Scandic Hotell Kramer som låg mitt i smeten, vid stora torget. Fram kom vi i alla fall och det var ett riktigt fint hotell, så mysigt.:) Efter att ha duschat av oss och vilat en liten stund gick vi ut på stan. Fullt med folk var det och fullt med matstånd.:P Kikade i lite affärer, men hittade inget särskilt, bara en inflyttningspresent till vår kompis Pierre. Åt på Steakhouse, jättegod mat.:) Åt vitlöksbröd och aioli till förrätt och pepparstek med pommes och grönpepparsås till huvudrätt. Efterrätt fick bli en drink på hotellet där vi satt och såg ut på alla människor utanför. Stora scenen var nämligen på torget där vi bodde, vilket inte var så kul upptäckte vi när de hade uppträdanden där ända fram till klockan ett på natten. Gick väl och la oss klockan elva, men kunde självklart inte somna av allt dunkande.:(

Kände mig dock relativt pigg på Lördagsmorgonen när vi gick upp och åt frukost innan vi drog iväg till Centralen. Vi hade förköpt tågbiljetter till Köpenhamn, var mycket billigare än att ta bilen. Och roligare dessutom, bil har jag redan åkt över Öresundsbron.:) Det var helt perfekt, vi kom rakt in i centrum och det tog kanske fem minuter att promenera till Ströget.:) Solen sken, trots att SMHI sagt att det skulle regna.:) Så där gick vi i solen på Ströget, tittade i lite affärer, bl.a. min favoritaffär Systrarna Grene. Men där hittade jag inget så jag blev lite besviken. Gick in på Guinness - museumet med massor av världsrekord, var faktiskt riktigt roligt.:) Om man gick in där fick man också gratis inträde på typ ett museum med lite läskiga grejer.:P Letade också efter Ripleys - Believe it or not museumet, men det måste de ha flyttat på, låg precis bredvid Guiness när jag var i Köpenhamn förra gången, men nu såg jag inte röken av det. Aja..:) Kom fram till vattnet där sightseeing - paddorna ligger och där åt vi lunch, hel smörstekt rödspätta med potatis - åh, vad gott det var!:) När man drog med fiskkniven ramlade bara köttet av. Mums! Efter det gick vi hela vägen tillbaka, vi gick till ett Netto och hittade lite godsaker. Hoppades på att de skulle ha Bon Bon - klubbor, men icke.:( Sen gick vi till Centralen och hyrde en box där, för vi ville ju inte släpa på allt när vi skulle in på Tivoli.:D

Tivoli var jättefint, fast nog hade jag nog trott att det skulle vara mer åkattraktioner.:) Det kändes mer som vuxetland med massor med restauranger. Men otroligt vackert för det, speciellt på kvällen när alla lamporna lyste.:) Hade varit där innan, men då var jag så liten så jag kom inte ihåg ett dugg.:P Två grejer åkte vi i alla fall, dels ett tåg som åkte runt på hela området och dels en åktur på vatten som påminde lite om Kärlekstunneln på Grönan, fast mer som en sagotunnel och roligare.:) Gick in på ett akvarium också.:) Åt på en restaurang som skulle vara tysk, men vi åt revbensspjäll och det vet jag inte om jag tycker är så tyskt.:P God öl i alla fall, ville ha Carlsberg och expediten frågade om vi skulle ha en liten eller en stor och då tänkte jag att hon måste mena om vi ville ha 25 cl eller 50 cl. När det är semester är det semester så jag sa att vi ville ha stora. Snacka om att jag blev förvånad när hon drar fram två GIGANTISKA ölsejdlar på 1 liter var och fyllde dem fullt med härlig Carlsberg. Haha!:P Vi satt länge och drack på de där, men gott var det i alla fall.:) Det fanns ju lotter och hjul också och Micke vann en söt gorilla till mig.:) Dessutom vann vi en påse Maltesers. *mums* Vid elva på kvällen åkte vi hem trötta, men belåtna med tåget igen.:)

På Söndagen efter att vi lämnat Malmö drog vi kosan upp mot Falkenberg och Veronica, Micke och Bella för att hälsa på och titta på deras nya, fina hus.:) De hade det  jättefint, men nog tror jag att det kliade i fingrarna på Veronica som ville att renoveringen skulle vara klar så hon verkligen fick sätta igång och plocka och pyssla. Eller hur?;) Fikade och hade det så trevligt så vi bestämde oss för att träffas snart igen.:) Efter ett trevligt besök åkte vi raka vägen hem, hur roligt det än är att vara borta är det oftast riktigt skönt att komma hem igen.:)

Stackars Micke skulle ju iväg igen för att jobba, så nu har han varit borta hela veckan.:S I och för sig älskar han ju att vara ute och åka..:P Men helt roligt kan det väl inte vara? Får ta hand om honom nu i helgen.:) Har längtat jättemycket efter honom..<3

I Onsdags var jag och Sanaa förresten och registrerade oss. Nu är det verkligen på allvar. På Måndag blir jag lärarstuderande. Det känns otroligt läskigt, men samtidigt väldigt spännande såklart. När jag är klart kommer jag att vara gymnasielärare i inte bara historia och religion utan också samhällskunskap.:D Woho! Hittills har jag pluggat i fyra år och ska nu plugga i ca tre till. Låter som mycket, men jag vill ha en utbildning och en ordentlig en också.:)

Nehe, nu ska jag ta någonting att äta, magen mullrar som bara den.:P Ha det fint nu! Kramar!

Stockholm!

Har haft en trevlig helg i huvudstaden med gott sällskap (älsklingen, Gunvor, Torleif och Jesse), god mat och roliga aktiviteter. Har tagit en hel del bilder som jag har tänkt lägga in här, men jag orkar inte riktig nu. Slog bara på datorn för att skicka in min ansökan till CSN.:) Men roligt har vi i alla fall haft det, åkte tidigt i Fredags och kom fram till Anglais, inte Sheraton som jag kanske har skrivit tidigare.:P Jag har faktiskt extremt dåligt minne ibland.:) Fick bara ett rum som vi ställde in alla grejer i innan vi gick ut på stan och kollade i affärer.:) Hittade riktigt snygga kläder både i Fredags och igår, men som sagt så lägger jag in bilder på dem imorgon.:) Vi åt mat på Kulturhuset med en fantastisk utsikt, åt den godaste grekiska sallad som jag någonsin ätit.:) Efter ytterligare shopping gick vi tillbaka till hotellet. Jag och Jesse hade bestämt oss för att tävla om vem som såg flest kändisar och höll ögonen öppna för jämnan ifall vi skulle se någon "stjärna". Den som först fick syn på kändisen fick ett poäng.:P Snacka om att vi blev överraskade när vi praktiskt taget höll på att krocka med ingen mindre än Lasse Lindh!:D Honom såg vi dock båda samtidigt så vi tog ett poäng var.:P På kvällen gick vi till Filmstaden Sergel och tittade på "Ice Age 3" i 3D, det var riktigt kul.:)

På Lördagen efter en riktigt god frukost gick vi iväg ut på stan och tittade på Hallwylska huset, som var ett av de mest påkostade privatbostäderna vid sekelskiftet med både rinnande vatten och elektricitet. De som bodde i huset var greven och grevinnan von Hallwyl. Grevinnan samlade på det mesta som t.ex. konst, vapen och antikviteter (omkring 50 000 föremål) och bestämde sig sedan för att testamentera hela huset och inventarierna till att bli museum efter deras död. Det var riktigt intressant att se sig omkring därinne, älskar ju historiska platser.:) Efter det tog vi ännu en sväng på stan innan vi gick och åt på Thank God it´s Friday, väldigt goda hamburgare.:) Mätta och belåtna slappade vi på hotellet innan vi åkte iväg till Grönan, köpte såklart ett åkband och jag och Jesse drog igång på en gång med Kvasten, den var otroligt rolig så pröva den nästa gång ni är där.:) Sommarkrysset höll på för fullt, men vi åkte istället.:) Tog Fritt Fall därefter som är precis vid scenen och i raskt takt ledde jag kändisjakten rejält.:P Och vi fortsatte åka hela kvällen, är ju synd att det är så långa köer till allt bara. Åkte det mesta förutom Insane, vid det laget då vi började fundera på den mådde Jesse dåligt och jag hade helt enkelt inte modet att åka själv.:P Vet inte om jag hade vågat åka den även om Jesse hade kunnat åka.:S Så vi köpte lite popcorn att knapra på och ställde oss för att titta på Krysset istället. Hann se Star Pilots, Darin och Perssons Pack sista uppträdanden, men såg en skymt av Emilia också vid slutet. Självklart såg vi också Tobbe Blom, Annicka Duckmark och han.. ja, killen som snackar innan.*haha* Ja, vi det laget hade vi lagt vår kändisjakt på is.:P Det var en härlig kväll som avslutades med en mysig åktur i Kärlekstunneln med älsklingen.:)

Idag tog vi en sväng i Gamla Stan bara, köpte en glass med sex kulor på favoritstället som för övrigt hade flyttat. Ben & Jerry hade snott deras lokaler...:S Hittade lite vykort, en almanacka och en magnet i affären med min en av mina favoritkonstnärer Bengt Elde.:) Sen drog vi hemåt och åt lunch på McDonalds i Eskilstuna. Och nu är vi hemma...:) Borta bra, men hemma bästa.:)

Nu ska jag och älsklingen äta majskolvar framför min favorit Poirot så ni får ha det så bra!:)

Lasse Lindh - Jag ska slåss i dina kvarter

Kommer ni ihåg den här låten från årets Melodifestival? Gick inte så himla bra i tävlingen, men jag ÄLSKAR den!:D


Haft en trevlig helg?

Det har jag i alla fall.:) På Lördagen var vi och tränade på morgonen och eftermiddagen tillbringade vi hos Mickes föräldrar, vi åt goda hamburgare innan jag och Jesse kände oss rastlösa och bestämde oss för att gå hem hit och ta ett glas vin. Vi hade även köpt biobiljetter så vid sju drog vi oss upp till stan och "Sommaren med Göran", den var faktiskt riktigt rolig.:)

Igår var det tvättdag och vi städade även kylskåpet innan vi gick till Gunvor och Torleif och åt god mat.:) När vi kom hem tittade Micke på "Vad blir det för mat?" såklart. Och jag satte mig ute på balkongen med vindruvor och melon och läste.:) Blev inspirerad av Jesse som läste en Harry Potter-bok när vi var där så jag började läsa den första boken, blev klar med den när jag åt frukost.:P Måste komma ihåg att köpa den enda av boken som jag inte har.:P

Idag blir det väl inte så mycket, ska försöka jobba så mycket jag kan innan vi ska till gymmet halv fem. Sen hörde Sanaa av sig igår och undrade om vi inte kunde göra något i veckan och eftersom Micke ändå ska på fotboll ikväll med Torleif sa jag åt henne att hon kunde komma efter träningen, så får vi äta något gott och babbla som vi alltid gör.:) Har köpt en present till henne också från Gränna.;)

Imorgon kommer Sara, Andreas och Ella igen, eftersom det slutade så trist förra gången föreslog vi att de kunde komma den här veckan och äta lite middag med oss istället. Älskar att träffa min lilla bebis.:)

Helgen som kommer nu blir också trevlig, på Fredag drar vi ju till Stockholm med Gunvor, Torleif och Jesse. Ska bo inne i stan på Sheraton. På Fredag kväll ska vi nog på bio, tänkte passa på att kolla på en 3D - film när vi ändå är där.:) På Lördag kväll blir det Gröna Lund, då ska jag och Jesse självklart passa på att prova Insane.:D Ser verkligen fram emot det.:)

Nene, nu ska jag väl ta och jobba lite, svårt att sätta igång när man har haft semester. Egentligen är det semester en vecka till för administrationen, men det skadar ju inte att jobba lite när man ändå sitter hemma.:) Pengar är bra att ha när man är student. Får hoppas att jag kan jobba en hel del ändå i höst trots att jag säkert kommer ha ett späckat schema på skolan.:)

Ha det så bra nu!

RSS 2.0