Regn ute...

... och regn i mitt hjärta. Har inte skrivit på ett tag och det har sina orsaker, men inget jag tänker ta här, inte just nu i alla fall. Förhoppningsvis går allt bra.

Livet går vidare ändå, hade sista seminariet idag innan nästa vfu - omgång. Ska vara ute i två veckor den här gången i samma klass. I Måndags var jag, Micke och Jesse och kollade på "2012", tyckte att den var mycket bättre än vad kritikerna har sagt. Jag älskar ju katastrof - filmer, samtidigt som jag ryser och hoppas på att sånt där aldrig kan hända i verkligheten. Så den kan jag rekommendera. Är så himla många filmer i höst/vinter som jag måste se. "New Moon", "Avatar", Gamer", "Surrogates", "Luftslottet som sprängdes", "Veronika bestämmer sig för att dö"... Ja, shit, listan kan göras lång. Blev guldmedlem hos SF nu i höst och med alla de här bra filmerna kommer jag definitivt att komma upp i guld igen.

Nehe... hade inte tänkt skriva så mycket. Ha det bra i alla fall!

 



Dulce est sapere

Satt och kollade lite på wikipedia idag och sökte på Örebro Universitet, då fick jag se universitetets motto som är Dulce est sapere - Ljuvt är att veta. Visste ärligt talat inte att det fanns ett motto, men det var roligt att veta.:) Nu kommer jag säkert att gå runt och rabbla det jämt.:P

Har inte gjort mycket idag annars, har pluggat och gjort lite uppgifter till nästa seminarie. Skönt att få det gjort.:) Efter det har jag plockat lite och kollat runt på lite bloggar och så.:) Nu väntar jag på att Ugly och Desperate ska börja. Ringde och bestämde tid för blodprov idag också, så imorgon klockan åtta ska jag till Huddoktorn. Tog det tidigt, för man får inte äta eller dricka något innan och ju tidigare desto bättre då.:P Sen ska jag till skolan och träffa förseminariegruppen och prata ihop oss tills på Torsdag. Vi ska eventuellt hitta på något kul på Torsdag kväll, laga lite käk ihop eller gå på bio, vi får se om alla kan.:)

Micke tyckte att jag skulle slå in lite paket idag, men jag tycker att det är alldeles för tidigt! Visst, jag längtar efter att få slå in dem i något av mina nya fina julklappspapper, men dels är det för tidigt och dels är jag rädd för att de ska bli fula, att snörena ska bli tillplattade eller något.  Så nej, det får dröja.. Men jag köpte julmust idag ändå, mest för att jag är sugen.;) Nu ska jag ta lite fil och macka tror jag, blir inte så mycket mer när Micke inte är hemma.:S Men det duger långt och väl.:) Så ha det bra!

Lars Winnerbäck - Du hade tid

Längtar verkligen till Lasses konsert och jag längtar verkligen efter att få höra den här låten. Den är ju oerhört bra, men den är ännu bättre live p.g.a. responsen som kommer från publiken. "Du frågar; älskade dom dig ikväll?" och hela publiken exploderar och bara skriker, klart de gör.:)



Har jag glömt?

Att berätta vad jag fick av älsklingen i födelsedagspresent? Har för mig att jag berättade för länge sen eftersom han köpte den åt mig redan för ett halvår sen.:P Biljetter till Lasses konsert i December. Längtar!:D Fick jättevackra blommor också.:)

Idag sitter jag här helt ensam, älsklingen är iväg på jobbresa och kommer inte hem förrän på Onsdag. Har haft seminarie och föreläsningar idag, var i skolan från nio till tre ungefär. Efter det tog jag och Sanaa en sväng på stan och fikade lite.:) Hittade julkort och födelsedagskort på Korthuset, fiaspel (älskar att spela fia:P) på Claes Ohlsson och röda tights på Hennes. Tänkte ha min nya gråa, stickade klänning i jul och på julfesten och då tänkte jag att det skulle vara fint med röda tights till. Lite juligt sådär.:)

Men nu sitter jag här alltså... Har skrivit ut lite texter som ska läsas, började andra delkursen idag som ska handla om "Lärares arbete och skolans kunskapsuppdrag".:) Förresten, skrev ju förut om att man på tentan var tvungen att ha minst ett poäng på två frågor varav en jag tyckte var lite knepig. Den handlade om sekretess vad gäller REKTORER. Jag inriktade mig ju på sekretess vad gäller lärare. Jag ska inte bli rektor och om jag skulle vilja bli det i slutändan så lär jag mig det DÅ. Hursomhelst så hörde jag idag att de som gjort tentan diskuterar huruvida de ska ändra det där med att ha minst ett poäng på den frågan. Det skulle vara riktigt skönt, för då tror jag att jag skulle klara tentan. Vi får se hur det blir, får inte tillbaka tentan förrän om tre veckor ändå så.

Nehe, om man ska ta och titta på lite tv eller något... är inget kul just nu tror jag så jag får nog slå på en film.:) Men ni får ha det så bra!

Metallica - Whiskey in the jar

Metallica har, precis som Rolling Stones, tidigare inte tillhört någon av mina favoriter, men jag älskar den här låten med dem! Har för mig att det är Thin Lizzy som gjorde den från början, men jag älskar Metallicas version, den är så bra!



Kunde inte lägga in videon här i bloggen, men här kommer en länk till den i alla fall.:) ---> http://www.youtube.com/watch?v=7oKLq1JD3vU

Tenta, sprutor och Fars dag

Jaha.. tentan gick väl sådär tror jag. Svarade på allt och det mesta får jag nog lite poäng på. Tyvärr var det så att man var tvungen att ha minst ett poäng på två frågor för att överhuvudtaget bli godkänd. Man kan alltså ha långt över godkändnivå, men ändå inte klara det för att man inte har poäng på någon av de frågorna... och en av de frågorna tyckte jag var knepig så vi får se hur det går. Efter tentan drog jag och Micke iväg för att ta influensasprutor eftersom vi båda har familjemedlemmar som är i någon riskgrupp. Kändes överhuvudtaget bra att få det gjort så man kan känna sig någorlunda säker. Det gick ganska snabbt också, en timme tog det. Jag kände av mest direkt efter sprutan, men det var Micke som blev dålig. På natten hade han feber och ont i kroppen, stackarn.:( Men nu mår han bra! Själv blev jag mest seg i kroppen och hade ont i huvudet och kände mig lite varm bara. Vi är båda fortfarande lite sega och har lite ont i våra vänsterarmar, men annars känns det bra.:) Tur att jag mådde ganska bra eftersom jag skulle sova över hos Sara och Ella då Andreas var borta. Vi skulle ju få besök på Lördagen av både min syster Anna och systerdotter Emma och senare Tony, Elisabeth och Lilly, men eftersom Micke hade varit så dålig (han hade sovit till halv ett på dagen också) och jag kände mig själv också sådär så "avbokade" vi allt besök. Trist, men det kändes bra att få ta sprutan för de sa när vi stod i kö där sa de att vaccinet skulle ta slut och det skulle inte komma något mer på en vecka..:S

Så på Lördagen tog vi det lugnt och bara slappade helt enkelt. Idag åkte jag till mamma och pappa i Hallsberg för att fira Fars dag. Hade bara köpt en chokladask och lite lotter, men det räcker ju med att bara uppmärksamma tycker jag.:) Så vi åt lite gott och åkte iväg en sväng till farfars och mormor och morfars grav. Fick skjuts tillbaka till stan och vi tog en sväng i Stadsparken där de hade satt ut omkring 1.500 marschaller, det var jättevackert och mystiskt..:)

Nehej, nu ska jag titta på lite "Top Model"..:) KRAM!


Award + utmaning

[Kreativ+Blogger+Award.png]

Jag har fått en award och en utmaning från Veronica: majsan30.blogspot.com Tack för den!:) Utmaningen går då ut på att jag ska avslöja sju saker om mig själv. Hmm.. svårt..

1. Ibland gråter jag till avsnitt av "Extreme home-makeover".:P
2. Julen är min absoluta favorithögtid och varje gång jag ska börja slå in paket sätter jag på en julskiva, häller upp ett glas julmust och börjar slå in.:P
3. Jag är extremt dålig på att läsa på till föreläsningar.
4. Jag kan läsa böcker och se filmer som jag redan läst och sett om och om igen om jag verkligen älskar dem.
5. Två av mina största rädslor är naturkatastrofer och att ramla baklänges i stark lutning.
6. Jag älskar att resa till länder som Polen och Estland.
7. Om jag skulle åka utomlands skulle jag prioritera kultur och sevärdheter över att ligga på stranden och steka sig.

Vet inte om det är några roliga avslöjanden, men det är svårt att komma på sånt man inte redan har skrivit..:P

Skickar vidare denna award och utmaning till:

Hanna - raventear.blogg.se
Joéla - pinkjojo.blogg.se
Marie - bettanfan.blogg.se

Sen hade jag inte fler i min lista.:P Nej, nu måste jag verkligen gå och plugga. Skulle ju bara kolla mailen och lite bloggar.:P Ha det bra!


Rolling Stones - Paint it black

Är inte särskilt förtjust i Rolling Stones, men den här låten är helt fantastisk!:)



Wulffmorgenthaler

Jag älskar verkligen Wulffmorgenthalers humor och nu har en av killarna bakom (om jag har förstått det rätt), Wulff, gjort en tecknad film; "Äpplet och masken". Den ska jag se!

Ps. Wulffmorgenthalers dagliga seriestrippar ser ni här ---> www.wulffmorgenthaler.com Ds.




Tentaplugg

Sitter här och rabblar diskrimineringsgrunder, decentralisering och demokratiska värderingar i Lpo94 om vartannat samtidigt som jag ibland kikar ut genom fönstret på den vita värld som breder ut sig. Härligt!:) Ja, med snön alltså.. allt jag läser om blandar sig i huvudet så jag knappt vet vad som är vad längre. Föredrar verkligen hemtentor där man får titta i böckerna och verkligen lära sig vad man läser sig istället för att proppa huvudet fullt med information som man sedan lättare glömmer bort. Det är i alla fall riktigt skönt att alla i förseminariegruppen skrev sammanfattningar på lite olika böcker så att man inte behöver dra igenom alla och själv försöka reda ut vad som kan vara viktigt. Ibland lyckas man dock lära sig lite utantill. Som t.ex. de demokratiska värderingar som man enligt läroplanen ska inlemma i sina elever. I gruppen satte vi ihop alla de första bokstäverna till en mening som gör att man kommer ihåg lite bättre. I MAJS.

I ndividens frihet och integritet
M änniskolivets okränkbarhet
A lla människors lika värde
J ämställdhet mellan kvinnor och män
S olidaritet med svaga och utsatta

Det är nog en sån där sak som kommer att sätta sig för evigt. Det är som alkolholramsan som man fick lära sig på kemin på högstadiet, den kan jag fortfarande. Metan, Etan, Propan, Butan, Pentan, Hexan, Heptan, Oktan, Nonan, Dekan. Fast... den vet jag inte vad jag har för nytta av.:P

Kom på att jag hade ett paket att hämta upp på Statoil så när jag kände huvudvärken komma efter lunch tog jag mig ut i snålblåsten och tog en liten promenad i samband med att jag hämtade paketet. Det var kallt och blåsigt, men samtidigt riktigt härligt. Känns att julen är på väg.:) I paketet fanns förresten en present till min brorsdotter. Jag beställde den, men kom sen på att jag redan har köpt julklapp till henne. Men den var så billig så jag tänkte att jag kan köpa den nu ändå och ge henne den i födelsedagspresent nästa år... I Juli....:P Sen hade jag beställt "Gudar och gudinnor i antik mytologi - 100 gestalter och myter du bör känna till" av Malcolm Day. Tänkte att den kunde vara bra att ha, men nu när jag kollat igenom den känns den som kvällsläsningsmaterial, så rolig verkar den.:) Handlar om allt från furierna till Kalypso.

Jaha... mer då? Nej, det var inget mer tror jag..:P Nu ska jag skriva ut lite gamla tentor och titta på. Kram!


Ja, må jag leva!

Yes, idag fyller jag år! Nämligen hela 23 år!:D Det känns... normalt, ingen skillnad.:P Jag hade ju kalas i Lördags då jag bjöd på smörgåstårta, cheesecake och kladdkaka.:) Förra året körde jag bara på fika, men i år hade jag varken ork eller tid att baka sju sorters kaka. Men jag tror att det är bättre med smörgåstårta ändå faktiskt.. Mickes familj, Gunvor, Torleif och Jessica kom och av dem fick jag en jättemysig pläd, en supersöt lykta och en fin krukväxt.:) Av Sara, Andreas och Ella fick jag Paulo Coelhos "Segraren står ensam" plus "Luftslottet" av Sheila O´Flanagan (som jag fick idag när jag var barnvakt:)) och av Roine, Marie, Felicia och Emelie fick jag presentkort på IKEA.  Sanaa kom ju också och av henne fick jag en berlock till mitt Thomas Saboo - armband; en skorpion.:) Jättetrevligt!

Hela familjen kunde ju tyvärr inte komma, utan mamma och pappa träffade jag idag istället. Vi gick till Kinamuren och åt god buffé.:) Fick fina blommor, Lasses nya skiva (glad!)och en Thomas Saboo - berlock som jag tittat på länge som mamma inte ens visste om att jag ville ha; körsbär.:D Resten av familjen får jag väl träffa så småningom...:)

Fick fint med posten idag från Zizzi och Martin också; fina örhängen, armband och kökshandduk. Tack så mycket!:)

Igår ville mamma och pappa ha smakråd av hyllor på IKEA så då följde jag med dit, hade ju mitt presentkort och jag hittade lite smått och gott.:) Bl.a. julklappspapper (som jag menar att man aldrig kan få för mycket av), kökshanddukar, sängkläder och en tvättkorg. Hittade också lite julklappar. Träffade också Björn Hellberg som var i Marieberg för att signera sin nya bok, han var jättetrevlig!:) På kvällen drog jag och Jesse på bio; "Trubbel i paradiset". Den kunde ha varit mycket roligare, men helt okej ändå.:)


Nehe, nu ska jag ta och slappa lite.. Ha det bra!


RSS 2.0