Till Jesse

Bara för att....:P *HAHA*

Jag vet!

Jag har varit urusel på att uppdatera här. Men så kan det bli ibland.:P Allt är bra i alla fall, jag har haft fullt upp med nya kursen Samhällskunskap som har börjat bra. Har en trevlig seminariegrupp, eller ja, de jag har träffat av dem är bra.:) Har haft lärare som slängt sig på golvet och skrikit och "vanliga".;P Har blivit uppringd av handledare från skolan som jag var på i höstas som frågade om jag kunde jobba förra veckan. Tyvärr kunde jag inte det, men det var riktigt roligt att hon ringde!:) Mer då? Näee.. jag vet inte. Tänkte bara berätta att jag lever i alla fall.:) Ha det bra!

Fredag!

Usch, så härligt med helg!:) Och hemtentan är inlämnad, imorse kom Sanaa och vi gick tillsammans upp till skolan för att lämna in tentan. Sen gick vi hem hit och firade med Ben & Jerry och film.:P Idag kom älsklingen hem också! Han kom vid sex så då hade jag fixat tacos. Så nu ska vi bara slappa..:) Ha en trevlig helg!

Och jag är klar!

Verkar det som.:P Alla frågorna har fått svar, nu ska jag bara gå igenom dem imorgon och köra stavningskontroll och skriva ut dem så ska jag och Sanaa upp till skolan tillsammans och lämna in dem.:) Men för tillfället har hon dragit hem med taxin och jag ska väl gå och sova, trött och nöjd.:D SOV GOTT!

Det är sent, jag vet!

Men jag sitter fortfarande med hemtentan. Blev klar med de två första frågorna ganska fort, den tredje tog något längre och jag är nästan klar med den fjärde. Men Signe kom och hälsade på där på eftermiddagen eftersom hon skulle hämta retorikböckerna så vi tog en kopp kaffe och snackade ett tag. Sen ringde Sanaa och hade fått problem med sin dator så då kom hon hit för att sitta vid den stationära (själv sitter jag alltid vid min bärbara vid köksbordet så jag kan sprida ut alla mina böcker) och då bjöd hon mig på mat samtidigt, kebabsallad, och nyss kollade jag på Glee såklart.:) Sen så blir det lite småpauser då och då. Men det är som det ska vara. Sitter väl ett tag till ikväll. Jag ska försöka att komma ihåg att blogga en snabbis innan jag stänger av så får vi se hur sent det blev.:) Ha det bra så länge!

Hemtenta!

Som vanligt när jag skriver hemma, antingen det är något slags arbete eller hemtenta, tar jag minipauser och går ut på nätet ett tag.:) Tog en liten sovmorgon imorse även fast tentan kom ut på Blackboard klockan åtta imorse. Men det är lugnt, det är fem frågor och jag är inne på den tredje vilket är den jag tycker verkar jobbigast; Lärarens kunskaps- och lärandesyn samt didaktiska val har betydelse i arbetet med dokumentation, bedömning och betygsättning av barns och elevers kunskapsutveckling. Resonera, med stöd i kurslitteratur och föreläsningar, om vilken betydelse kunskapssyn och didaktiska val kan ha i detta arbete. Didaktiska val i dokumentation? WTF!? Men oroa er inte, jag vet vad jag ska skriva.:)

Opponering på paper

Gick upp tidigt idag eftersom mitt seminarie började kvart över åtta då vi skulle ha opponering på våra paper. Det gick bra för min del, varken hon som skulle opponera på mig eller seminarieledaren hade något allvarligt att påpeka på mitt paper.:) Så den får jag nog godkänt på om inte mer.:D Sen träffade jag på Sanaa som skulle registrera sig. Jag tänkte också ställa mig i kö för registrering, hade fått för mig att någon utbildningsadministratör skulle göra det åt oss som ska läsa samhällskunskap men tänkte kolla ändå. Men det visade sig att det var som jag trott från början.:) Sen bjöd Sanaa mig på lunch (Tacosallad) på Pacos och jag fick presenter som hon köpt till mig i London, armband, en magnet i silver i form av Rosetta-stenen från The british museum och en typisk turistgrej - en klocka med flasköppnare som det stod London på.:P Vad har hänt mer då... har inte gjort så mycket, gått runt här hemma och plockat. Rensade ur bland sminket, slängde massvis med grejer. Jag tänker jämt att "det här kanske kan komma till användning någon dag" osv osv. Men nu tröttnade jag på allt skit och slängde det i soporna. Det är ju inte bra att använda gammalt smink heller. Får såna där ryck ibland. Nästa får nog bli i garderoben.:) Nehe, dags att sova kanske, får ju ut hemtentan klockan åtta imorgon bitti.:) Sov gott!

Peanut Butter Jelly Time

Man bara måste älska det här....:)



Heeelt ensam:(

Sitter här hemma helt ensam. Micke är på jobbresa och kommer inte hem förrän på Fredag. I och för sig har jag haft saker och ting för mig, har tittat på paper som vi ska ha liknande opponering på imorgon. Fick tyvärr ett paper som inte var så jättebra, det är inte kul att inte ha så mycket bra saker att säga.:S Men jag hoppas att det går bra ändå. Sen på Torsdag får vi ut en hemtenta som ska in på Fredag och det är det allra sista på den här kursen.:) Vet inte vad jag får för betyg på hela kursen, men idag fick jag betyg på en av delkurserna; VG.:D

I helgen hade vi födelsedagsfika för Micke som fyllde år igår.:) På Lördagen kom alla på fika utom Tony, Elisabeth och Lilly som fick problem med bilarna och Mickes familj som kom på Söndagen och åt lunch istället eftersom Gunvor skulle jobba.:) Av mig fick Micke en flaska Glenfiddich och en bok "101 whisky du måste dricka innan du dör".:) Det var riktigt trevligt båda dagarna.:)

Ser fram emot Lördag då jag ska på fest hemma hos en av mina seminariekompisar; Rebecka. Hela gruppen ska dit och det ska bli riktigt kul!:)

Nehe, om jag ska ta och hitta på annat nu. Har ingen ro för att skriva mer...


Avskedstal

En av mina seminariekompisar som hela terminen kritiserat Örebro universitet att lära ut behaviouristiskt samtidigt som de lär ut att vi ska lära ut sociokulturellt överraskade oss alla genom att ställa sig framför alla lärarstudenter (ca 350) i aulan efter föreläsningen igår och höll tal om vad han tyckte var fel och slutade talet med att han lämnar lärarutbildningen p.g.a. detta. Och la sen ut det på youtube.:P Lycka till Emil!




Kära medmänniskor

Tack för att ni ger mig den äran att i rödaste rappet formulera mina brinnande tankar om detta känslodödens dystra fäste!

Här härskar behaviourismen över oss alla. Istället för demokrati har vi meritokrati. Indoktrinering i sin renaste form utövas. Vi tvångsmatas med utvald information och tvingas sedan att redovisa resultatet av överföringen. Vi är just tomma kärl som ska fyllas med rätt tankar. De som inte klarar kraven eller får egna idéer straffas, de som förmår sig att hålla sig till reglerna belönas. Här är forskningen något som tillhör de Högsta, de som har accepterat spelreglerna och klarat alla prov, de som får ut makt av systemet. Därför får vi inte vara kreativa, därför måste vi kontrolleras.
En utbildning med utlärare, ett inlärande som slutar för evigt efter examen.

Men trots detta handlar ironiskt nog alla våra böcker om motsatsen. Vi tvingas läsa och upprepa tankar om det fria lärandet, det deliberativa samtalet, demokrati, jämlikhet, det livslånga lärandet, de sociokulturella perspektiven.
Tänk om VI fick uppleva ett sådant lärande själva! Tänk om all denna enorma kraft som offras på att kontrollera oss lärande och lärare istället lades ned på att inspirera oss och ge oss mod att våga tänka själva! Så är det inte idag, men vi kan förändra!

Jag vill be er om en enda sak: Använd era mänskliga förmågor! Se på med allt med kritiska ögon, lyssna på alla med empati, tala till alla med tanke OCH känsla. Använd era känslor. Vrede är ett utomordentligt verktyg så länge det används för kommunikation och inte för att bruka våld. Bete er som människor för mänsklighetens, demokratins och forskningens skull! Var modiga!
Om ni gör detta kommer något heligt ur pedagogisk synpunkt uppstå; ett demokratiskt lärande.
Men ni som inte följer mitt råd riskerar att i framtiden förtrycka era egna elever och bidra till en mycket trolig undergång för hela mänskligheten. Vi väljer framtid och skapar historia NU.

Härmed lämnar jag livet som student. Anledningen är att jag är uttråkad och stressad och arg och så vidare. Jag har blivit mer intresserad av politik. Men bara för det är det inte fel av er om ni stannar kvar, för på något sätt måste vi ju få mat på bordet. Men stanna då inte för att stå ut, stanna för att kämpa!

Och nu, för att bevisa att det jag säger inte bara är ett påhitt ska jag referera:
Mitt liv och era liv, oändliga mängder erfarenheter som jag har tagit del av.

Tack för att ni lyssnade!

Snörvel, snörvel

Japp, jag har gått och blivit förkyld. Tyvärr drog jag med mig Micke i fallet också. Därför är det skönt med en ledig dag idag.:) Vi tror att det var Adde och Nicklas som smittade oss när de var här på nyår. Hoppas det bara är en förkylning bara.:) Igår var vi och grattade Jessica som fyller 27 år snart.:) Vi fick jättegod mat, kyckling och potatisgratäng och jag hoppa att Jesse gillade våra presenter, en bok (av Paulo Coelho) och biljett till genrepet av Andra chansen.:) Vi hade tur att få platser på tredje raden så då kommer vi att se jättebra.:) Jag fick en biljett av Micke i julklapp, fast det visste jag ju redan om eftersom vi hade köpt biljetten till Jesse för länge sen.:P Hon fick en jättesnygg klocka från KyssJohanna, måste kolla om jag hittar något riktigt läckert från den sidan.:) Det var riktigt trevligt hursomhelst, vi spelade lite Bondespelet också, vi hann inte spela klart men såklart så kom jag sist.:P Idag slappar vi som sagt, har fixat med lite filmer och nu ska jag kolla efter lite extrajobb. Har redan sökt ett som Jesse tipsade mig om på universitetsbiblioteket, vad kul det vore om jag fick det!!! Det skulle passa mig perfekt.:) Annars då... längtar litegrann till våren nu, men det är nog för att det är så hiskeligt kallt. Om det inte vore så kallt skulle jag älska att vara ute och åka skidor eller något. Jag köpte lite lila tulpaner för att få in lite vårkänsla, men de håller redan på att sloka, undrar om det är för att det var för kallt ute när jag bar hem dem..:S Får väl köpa fler.:) Nehe, om jag ska ta och kolla igenom academicwork och alla de där ställena nu. Ha det så fint!

YES!

Papret blev klart och inskickat för ungefär två timmar sen! Riktigt skönt!:D Kan man ta det lugnt resten av kvällen utan att ha ångest.:) Efter att jag blivit klar med arbetet gick jag och älsklingen på en promenad som var riktigt kall.*brr* Men det är ju alltid så himla härligt att komma in i värmen då.:) Vi orkade inte göra någon mat sen så vi beställde kebabrulle.:P Sen tog jag en skön varm dusch och nu ska jag sätta mig med boken.:) Hoppas ni har en riktigt mysig Söndags-kväll!:D Kramar från mig!

My Milk Toof

Har lagt till en länk till höger som går till en superrolig blogg, det är någon som har gjort små figurer som ska likna mjölktänder och satt ihop berättelser om vad de här två mjölktänderna har för sig.:) Kolla in---> http://mymilktoof.blogspot.com/


Paper

Det är precis vad jag håller på med för fullt nu. Är ju så himla seg att komma igång så jag började inte seriöst förrän igår och det ska vara inne imorgon vid lunch. Men det är bara 5-6 sidor och jag vet precis vad jag ska skriva om så det går nog bra. Just nu har jag bara lite kvar av resultatet och diskussionen att skriva. Skriver förresten om hur man som lärare kan utveckla det dialogiska klassrummet och få en flerstämmig skolmiljö genom att använda sig av rollspel, dialoger, diskussioner och lek. Väldigt intressant, kan knappt vänta tills jag får använda mig av det själv.:) I och för sig så använde jag mig av det lite när jag var ute på VFU, då fick ju ungarna spela lite teater. Men jag önskar att jag hade tagit ytterligare lektioner för att efterarbeta det de lärde sig och ta tillvara på det. Men nu har jag lärt mig lite mer om det så det blir väl bättre nästa gång.:) Jag tror definitivt på att ungdomar lär sig mycket, om inte mer på att göra något aktivt istället för att bara sitta och lyssna. Man ska ju självklart inte strunta helt och hållet i de klassiska lektionstyperna, men bara lägga till lite mer också.:)

Igår fick vi lite besök av Sara, Andreas och Ella som var på väg från Sälen där de har firat nyår. Det är inte lätt att resa med en bestämd dam på två år så de tog lite paus här i Örebro.:) När de åkte tog jag och älsklingen en kort promenad i det kalla vädret. Jag har som de flesta vet ingenting alls emot vintern, men när det är för kallt att vara ute blir det trist.:S Men en liten promenad fick vi i alla fall!:) Sen gjorde vi iordning lite god mat, fläskytterfilé med vitlök, potatis i ugn och bearnaisesås. Supergott!:) Efter det så ville Micke kolla på fortsättningen på någon sci-fi serie, men eftersom den inte började förrän vid halv tio så spelade vi lite Bondespelet.:) Det gick bra, men vi var inte helt klara när hans program började, så vi fortsatte med det halv tolv. Jag var himla nära, ungefär 500 000 ifrån att köpa slottet, men han hann före mig.:S

Idag har jag som sagt bara suttit och skrivit på mitt paper. Men jag vill bli snabbt klar med det så jag kan fortsätta läsa bok nummer tre i Twilight - serien, de är verkligen beroendeframkallande på ett sätt. Samtidigt blir jag så irriterad på att Stephanie Meyer har gjort "Bella" ganska fjantig. Efter att ha sett filmerna vill jag också påstå att Kristen Stewart eller vad hon nu heter inte framställer Bella i filmerna som hon är i böckerna utan gör henne ÄNNU fjantigare.:S Jaja... de är ju bra i övrigt.:) Nehe, ha det fint nu!

Gott nytt år på er!

Och God jul också för den delen, har ju inte skrivit på ett tag.:P Hoppas att ni hade en riktigt rolig nyårsafton! Det hade i alla fall jag och älsklingen. Dagen började med att fixa iordning lite till kvällen och oss själva för att sedan gå över till Mickes föräldrar, de firade 50-årig förlovningsdag och bjöd på Shanghai för att fira.:) När vi kom hem fortsatte vi att pyssla innan Adde, Nicklas och Lotta kom vid sextiden. Vi hade bestämt att vi skulle göra lite mat allihopa så det blev lite variation. Men vi hade fixat lite aptitretare i alla fall i form av tacochips med tacosås och riven ost på som man har in i ugnen. Jättegott!:) Drack lite mousserat såklart också till det. Sen hade vi gjort en tomatsoppa med vitlöksröra som blev som en förrätt, Nicklas och Lotta hade gjort en köttfärspaj och en purjolökspaj och Adde bidrog med en pastasallad. Riktigt gott.:) Sötälskare som jag är var jag ju tvungen att köpa någon slags efterrätt så jag köpte vaniljglass som vi hade mousserat på. Enkelt, men mumsigt. Vid åtta började alla andra att droppa in; Tobbe, Ali, Pierre och hans kompisar CJ, Emil och Skalman, Maria, Micke och Mattias.  Vi satt och snackade hela kvällen, drack och åt gott, hade typ nutidskryss om året som gått. Mitt lag; "The one and only team gorgeous and awesome" hade bara två poäng mindre än det andra laget "Not so glorious", men det var bara för alla fjantiga sportfrågor.:P Vid tjugo i tolv tog vi under omständiga procedurer på oss kläder och gick i samlad tropp upp till slottet för att fira in det nya året med fyrverkerierna och mousserat.:) Efter tolvslaget traskade vi hem igen och fortsatte festen med bl.a. lite singstar. Behöver jag ens berätta vems lag som vann hela tiden?:P Sist härifrån var väl Adde vid halv fyra tiden. Så nu är vi trötta, men glada. Det var en riktigt rolig kväll!:)

Julen var också trevlig, och vit! Massor med snö kom det ju, äntligen en vit jul - som jag har längtat!:) Fick trevliga julklappar såsom en massa, massa böcker som t.ex. de första böckerna i Twilight - serien, som jag redan har läst ut (håller på med trean nu som jag fått låna av Jesse:)), flera böcker av Umberto Eco fick jag också som jag önskat mig.:) En jättebra bok om världshistoria i ord och bild fick jag också, perfekt när man bara vill läsa om saker lite ytligt. Fick Bondespelet också, bland de roligaste som finns! Fina Thomas Sabo - berlocker fick jag också, en röd klacksko och ett kors. Ja, det var lite av allt jag fick.:)

Nu ska jag springa ner och hämta ut min blus från tvättmaskinen, sen ska jag och Micke titta på "Harry Potter och halvblodsprinsen" (som jag också fick i julklapp):). God fortsättning!

Ps. Såg "Avatar" häromdagen. Se den, den var riktigt, riktigt bra! Ds.

RSS 2.0